Jak upéct vláčné Cottage bochánky s olivami a sušenými rajčaty | recept
Jak upéct vláčné Cottage bochánky s olivami a sušenými rajčaty | recept. Výtečné malé houstičky, které si vychutnáte jen tak samotné – chtělo by se říct suché, ale ony právě suché vůbec nejsou. Díky přidanému Cottage sýru jsou naopak neskutečně vláčné. O jejich výraznou chuť se pak zaslouží slané olivy spolu se sušenými rajčaty.
Co je potřeba
Z uvedeného množství upečete 6-8 menších bochánků
- 90 g Cottage sýru
- 1 malé vajíčko
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- ½ lžička soli
- špetka mletého pepře
- 90 ml mléka
- 50 g černých oliv
- 50 g sušených rajčat v oleji
- mléko na potření
- lněná či sezamová semínka na posypání
Krok 1
V malé misce promíchejte Cottage s vajíčkem. Některé druhy Cottage sýru jsou řidší, mají v kelímku více smetany. V takovém případě sýr nechejte předem okapat.
Krok 2
Ve větší míse promíchejte mouku s práškem do pečiva, solí a pepřem.
Krok 3
K suché směsi přilijte mléko a přidejte Cottage sýr smíchaný s vajíčkem.
Krok 4
Vše zpracujte v těsto a v průběhu přidejte i najemno nasekané olivy a okapaná sušená rajčata.
Krok 5
Z důkladně promíchaného vláčného a jakoby vlhkého těsta, vytvarujte na pomoučeném vále bochánky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 6
Připravené bochánky potřete mlékem a posypte dle vaší chuti buď sezamem či lněným semínkem.
Krok 7
Pečte v předem vyhřáté troubě při 190 ˚C (horkovzdušná trouba 170 ˚C) 30-35 minut dozlatova.
Bochánky skvěle chutnají ještě vlažné, voňavé a křupavé. Ale vychutnáte si je i následující dny, vláčné zůstanou dlouho. Pečivo opravdu stačí servírovat jen se žervé či Cottage a zelenou cibulkou na ozdobu.
Těsto můžete spolu s olivami a sušenými rajčaty dochutit ještě zelenou cibulkou či jinými čerstvými bylinkami dle chuti. Bochánky můžete rovněž upéct i bez oliv, pokud je zrovna moc nemusíte.