Jak připravit ovesné kakaové placičky s arašídovým máslem | recept
Jak připravit ovesné kakaové placičky s arašídovým máslem | recept. Tyto kakaově tmavé placičky plné ovesných vloček, jsou spolu s lahodným arašídovým máslem a voňavou vanilkou opravdu jedinečnou variantou něčeho dobrého na zub. Vedle klasických sušenek, keksů a tyčinek vyniknou svou snadnou a rychlou přípravou, a především svou nepečenou podobou.
Co je potřeba
Z uvedeného množství připravíte 45–50 placiček
- 190 g krystalového cukru
- 45 ml polotučného mléka
- 75 g másla
- 2 lžíce tmavého kakaa
- 60 g arašídového másla
- 1 lžička vanilkového extraktu či aroma
- 1,5 hrnku jemných ovesných vloček
Krok 1
V kastrůlku spolu nechejte na středním ohni pomalu a za stálého míchání rozpouštět máslo, mléko, cukr a kakao.
Krok 2
Jakmile směs začne vařit, přidejte arašídové máslo, ovesné vločky a vanilkový extrakt či aroma. Ovesné vločky můžete ještě před přidáním částečně pomlít, konzistence bude pak jemnější.
Krok 3
Za stálého míchání pomalu prohřívejte, dokud se arašídové máslo zcela nerozpustí a nepropojí s ostatními surovinami do husté směsi.
Krok 4
Z teplé směsi tvořte pomocí kávové lžičky bochánky a skládejte je vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem. Vypouklou stranou lžičky je lehce zmáčkněte do placiček. Pokud by v průběhu tvoření placiček směs příliš zchladla a začala se jemně drolit, stačí ji znovu prohřát na ohni.
Placičky nechte zaschnout a ztuhnout při pokojové teplotě přibližně 30 minut. Pokud máte placičky silnější, zaschnutí bude trvat déle.
Do těsta můžete přisypat i hrst nasekaných nesolených arašídů, báječně doplní chuť arašídového másla. Můžete jimi dokonce část ovesných vloček nahradit.