Jak upéct kakaové kostky z ovesných vloček a Cottage sýru | bezlepkový recept
Jak upéct kakaové kostky z ovesných vloček a Cottage sýru | bezlepkový recept. Nesmírně lehoučké, nadýchané a vláčné jsou tyto kakaové kostky upečené bez zrníčka mouky. Zato jsou plné ovesných vloček a smetanových hrudek Cottage sýru. Spolu s lahodným arašídovým máslem a voňavým kořením jsou pak vynikající dobrotou, která je navíc takovým zdravějším mlsáním.
Co je potřeba
Uvedené množství odpovídá formě o velikosti 20 x 30 cm
- 4 vajíčka
- 250 g Cottage sýru
- 70 g arašídového másla
- 150 g jemných ovesných vloček
- 5 lžic třtinového cukru
- 2 lžíce tmavého kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
Na polevu: (pro zdravější verzi můžete polevu vynechat)
- 150 g bílé čokolády
- 30 g rostlinného tuku Omega
Krok 1
V míse nejprve utřete arašídové máslo s Cottage sýrem.
Krok 2
Přidejte celá vejce a dobře promíchejte.
Krok 3
Do velice řídké směsi přidejte veškeré suché suroviny. To znamená vločky, cukr, prášek do pečiva a kakao. Pokud nemáte jemné vločky, ale pouze klasické, stačí je před přidáním do těsta částečně rozmixovat.
Krok 4
Lité těsto rozprostřete do papírem vyložené formy a povrch uhlaďte.
Krok 5
Pečte v předem vyhřáté troubě při 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C) přibližně 35 minut. Povrch by po upečení měl být pevný, ale pružný a zapíchnutá špejle při testování suchá.
Krok 6
V průběhu pečení začněte pomalu ve vodní lázni rozpouštět nalámanou bílou čokoládu s rostlinným tukem Omega, který čokoládu lehce naředí.
Krok 7
Upečený korpus nechejte ve formě mírně zchladnout a poté nakrájejte na kostky o velikosti, jakou uznáte za vhodnou. Tyto kakaové kostky lze podávat jako řezy ke kávě, kde je lepší mít větší kostky, ale snadno s nimi doplníte i mísu s vánočním cukrovím, a to, pokud je nakrájíte na kostičky menší.
Krok 8
Kostky následně polijte rozpuštěnou bílou čokoládou a nechejte zatuhnout.
Úžasně nadýchané a zdravé řezy, kostky či vánoční kostičky skladujte v lednici, kde vydrží vláčné opravdu dlouho.
Do těsta můžete přisypat i hrst nasekaných nesolených arašídů, báječně doplní chuť arašídového másla.