jaktak.cz

Jak připravit kaštanové košíčky s mandlovou nádivkou | nepečené cukroví

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak připravit kaštanové košíčky s mandlovou nádivkou | nepečené cukroví. Mandlová nádivka provoněná rumem a vanilkovým cukrem mezi dvěma vrstvami čokoládové polevy z lahodných ledových kaštanů. To je košíček podle následujícího postupu.

Co je potřeba

Z uvedeného množství vytvoříte 50–55 košíčků (košíčky s průměrem 2,5 cm)

  • 4 čokoládové tyčinky Ledové kaštany
  • 80 g rostlinného tuku Omega

Na mandlovou nádivku:

  • 100 g mletých mandlí
  • 70 g moučkového cukru
  • 60 g rostlinného tuku Omega
  • 50 ml rumu
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 lžíce mléka

sloupnuté mandle na ozdobu

Krok 1

Na přípravu mandlové nádivky rozpusťte v kastrůlku rostlinný tuk.

Krok 2

Přisypte moučkový cukr a mleté mandle.

Krok 3

Do promíchané směsi pak přilijte mléko, rum a ochuťte vanilkovým cukrem. Za stálého míchání nechejte probublat.

Krok 4

Takto připravenou nádivku přemístěte do misky a nechejte chladnout. Nádivka tím postupně tuhne.

Krok 5

Nyní ve vodní lázni rozpusťte nalámané ledové kaštany s rostlinným tukem.

Krok 6

Na dno papírových košíčků nalijte 1 lžičku řídké čokoládové polevy a nechejte lehce zatuhnout. Tuhnutí urychlíte, když dáte košíčky na pár minut do lednice.

Krok 7

Na čokoládu pak naneste ½ lžičky zchladlé mandlové nádivky.

Krok 8

Nádivku zalijte čokoládou a zároveň do ní vtiskněte mandli na ozdobu. Takto nechejte v pokojové teplotě ztuhnout.

Kaštanové košíčky skladujte v lednici, prodloužíte jejich trvanlivost. Z chladu je vyndejte chvilku před servírováním, aby vynikla jejich lahodná chuť.

Výtečné jsou i košíčky připravené z Extra hořkých ledových kaštanů, které dokonale vyváží sladkou mandlovou nádivku.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-kastanove-kosicky-s-mandlovou-nadivkou-nepecene-cukrovi.html