Jak připravit kaštanové košíčky s mandlovou nádivkou | nepečené cukroví
Jak připravit kaštanové košíčky s mandlovou nádivkou | nepečené cukroví. Mandlová nádivka provoněná rumem a vanilkovým cukrem mezi dvěma vrstvami čokoládové polevy z lahodných ledových kaštanů. To je košíček podle následujícího postupu.
Co je potřeba
Z uvedeného množství vytvoříte 50–55 košíčků (košíčky s průměrem 2,5 cm)
- 4 čokoládové tyčinky Ledové kaštany
- 80 g rostlinného tuku Omega
Na mandlovou nádivku:
- 100 g mletých mandlí
- 70 g moučkového cukru
- 60 g rostlinného tuku Omega
- 50 ml rumu
- 1 balení vanilkového cukru
- 1 lžíce mléka
sloupnuté mandle na ozdobu
Krok 1
Na přípravu mandlové nádivky rozpusťte v kastrůlku rostlinný tuk.
Krok 2
Přisypte moučkový cukr a mleté mandle.
Krok 3
Do promíchané směsi pak přilijte mléko, rum a ochuťte vanilkovým cukrem. Za stálého míchání nechejte probublat.
Krok 4
Takto připravenou nádivku přemístěte do misky a nechejte chladnout. Nádivka tím postupně tuhne.
Krok 5
Nyní ve vodní lázni rozpusťte nalámané ledové kaštany s rostlinným tukem.
Krok 6
Na dno papírových košíčků nalijte 1 lžičku řídké čokoládové polevy a nechejte lehce zatuhnout. Tuhnutí urychlíte, když dáte košíčky na pár minut do lednice.
Krok 7
Na čokoládu pak naneste ½ lžičky zchladlé mandlové nádivky.
Krok 8
Nádivku zalijte čokoládou a zároveň do ní vtiskněte mandli na ozdobu. Takto nechejte v pokojové teplotě ztuhnout.
Kaštanové košíčky skladujte v lednici, prodloužíte jejich trvanlivost. Z chladu je vyndejte chvilku před servírováním, aby vynikla jejich lahodná chuť.
Výtečné jsou i košíčky připravené z Extra hořkých ledových kaštanů, které dokonale vyváží sladkou mandlovou nádivku.