Jak připravit jemné ledové kaštany s marcipánem | nepečené cukroví
Jak připravit jemné ledové kaštany s marcipánem | nepečené cukroví. Kombinace hořkých ledových kaštanů se sladkou čokoládovou polevou a marcipánem se zaslouží o luxusní cukrovinku, která je navíc delikátně provoněna rumem.
Co je potřeba
Z uvedeného množství vytvoříte přibližně 35 kusů ledových kaštanů
- 3 čokoládové tyčinky Extra hořkých ledových kaštanů
- 100 g jemně mletých piškotů
- 3 lžíce moučkového cukru
- 2 lžíce tmavého kakaa
- 70 ml rumu
Na ozdobení:
- 2 balení mléčné čokoládové polevy od Dr. Oetkera (i jiné)
- 50 g marcipánu
Krok 1
Ve vodní lázni nechejte pomalu rozpouštět nalámané ledové kaštany. Můžete k nim přidat i půlcentimetrový plátek Omegy. Rozpuštěná čokoláda bude pak o něco řidší a snadněji spojí ostatní suroviny.
Krok 2
V míse smíchejte mleté piškoty s kakaem a cukrem.
Krok 3
Přilijte rum a rozpuštěné ledové kaštany. Propracujte do pevného a tuhého těsta, které se nedrolí. Pokud se těsto nechce spojit, přilijte trochu rumu navíc.
Krok 4
Z těsta tvořte kuličky, které v dlaních mírně zploštěte do malého bochánku.
Krok 5
Bochánky poté pomocí kuchyňské pinzety namáčejte v čokoládové polevě rozpuštěné dle návodu na obalu. Pokládejte je na mřížku okapat.
Krok 6
Dokud je čokoládová poleva tekutá, ozdobte vršek bochánku kouskem předem připraveného marcipánu. Pracujte rychle, k zatuhlé polevě se marcipán obtížně přilepí, respektive nebude na bochánku dobře držet. Doporučuji nenamáčet do polevy všechny bochánky najednou, ale vždy jen část a tu hned ozdobit.
Takto připravenou sladkou dobrotu nechejte v pokojové teplotě zatuhnout a následně skladujte v lednici.
Pokud máte rádi opravdu sladké cukrovinky, pak Extra hořké ledové kaštany vyměňte za klasické v červeném obalu.