Jak na nepečené mandlové kuličky | nepečený recept
Jak na nepečené mandlové kuličky | nepečený recept. Je neuvěřitelné, jak málo stačí k tomu, aby se z typického základu pro nepečené cukroví stala výjimečnost. V případě těchto kuliček stačí přidávané mandle opražit na suché pánvi. Zintenzivní tím svou chuť a z máslovo-piškotového těsta vytvoří záležitost opravdu jedinečnou.
Co je potřeba
Z uvedeného množství vytvoříte přibližně 40-45 mandlových kuliček
- 100 g opražených mletých mandlí
- 100 g mletých piškotů
- 100 g moučkového cukru
- 100 g másla
- 5 lžic rumu
- 2 lžíce sladkého kondenzovaného mléka (Salko)
- 100 g opražených mletých mandlí na obalení kuliček
Krok 1
Nejprve na suché pánvi opražte veškeré mleté mandle. Tedy i ty na obalení. Při pražení mandle sem tam promíchejte a jakmile zezlátnout, rozvoní se a začnou lupat, stáhněte je z plotny.
Krok 2
Ve větší míse pak důkladně propracujte 100 g zchladlých opražených mandlí, mleté piškoty, cukr, povolené máslo, salko a rum.
Krok 3
Vypracované vláčné, tvárné a nelepivé těsto vložte přibližně na hodinu chladit do lednice.
Krok 4
Z těsta následně tvořte malé kuličky a obalujte je v opražených mandlích. Mandle ke kuličce lehce přimáčkněte.
Mandlové kuličky uchovávejte v chladu, ale servírujte je až pár minut po vyndání z lednice. Stačí opravdu chvilka, více tak vynikne chuť pražených mandlí.
- Stejně báječné budou kuličky i z jiných ořechů. Vlašských, lískových, ale i z arašídů. Jen je nutné mleté oříšky opražit.