Jak upéct česnekovo-sýrové brambory | jednoduchý recept
Jak upéct česnekovo-sýrové brambory | jednoduchý recept. Nabízíme vám tip jak připravit brambory tak, aby se daly využít jako příloha k masu, se zeleninovým salátem nebo jako samostatný pokrm. Dají se tak zpracovat i zbylé vařené brambory z předešlého dne. Množství jednotlivých ingrediencí upravte podle toho, kolik porcí budete potřebovat.
Co je potřeba
- 5 vařených brambor
- 3 stroužky česneku (i víc)
- 3 natvrdo vařená vejce
- 6 lžic majonézy
- sůl
- zelené natě dle vlastního výběru
- 50g oblíbeného tvrdého sýru
- provensálské (jiné) koření
Krok 1
Brambory uvařte ve slupce do poloměkka. Vejce uvařte natvrdo. Oloupejte česnek v množství, které snesete. Připravte si čerstvou bylinkovou nať, hodí se cibulová, petrželová, celerová, pažitka nebo kopr. Můžete promíchat i více druhů dohromady.
Krok 2
Brambory podélně nakrájejte na stejně silné plátky, rozložte je na plech vyložený papírem na pečení a okořeňte provensálským kořením (nebo jiným). Každý plátek osolte, ale pozor, hotové kořenící směsi již sůl obsahují.
Krok 3
V misce promíchejte jemně strouhaná vejce s majolkou, rozetřeným česnekem, drobně krájenými bylinkami a solí podle chuti. Na každý bramborový plátek položte lžičku směsi.
Krok 4
Tvrdý sýr velmi jemně nastrouhejte a posypte s ním připravené brambory. Sýrem nemusíte šetřit. Upečte v předem vyhřáté troubě při 200 °C. Sýr na povrchu se musí roztavit a zezlátnout.