Jak usmažit kuřecí kousky v pikantním těstíčku | recept
Jak usmažit kuřecí kousky v pikantním těstíčku | recept. Drůbeží maso - a především kuřecí - je velmi oblíbené nejen pro svoji chuť, ale i proto, že ho lze upravit mnoha způsoby. Dnes se v článku dozvíte, jak usmažit kuřecí kousky v pikantním těstíčku. Uvedený základní recept na těstíčko můžete ochutit různými druhy bylinek a koření, vajíčko zase nahradit pivem nebo vínem a obalovat i jiné části kuřete, než prsa. Variací je opravdu hodně, postup stále stejný a chuť pokaždé jiná a skvělá. Pusťte se do toho.
Co je potřeba
Základní recept na těstíčko:
- 1 vejce
- sůl
- mletý pepř
- mletá sladká (pálivá) paprika
- 2 - 3 lžíce hladké mouky
olej na smažení
kuřecí prsa
Krok 1
Připravte si těstíčko. Hladkou mouku nejprve promíchejte se solí a kořením. Rozklepněte ke směsi vejce a metličkou vyšlehejte hustější těstíčko. Musí být husté tak, aby nestékalo z masa. Podle potřeby zahustěte přídavkem mouky nebo zřeďte vodou, vínem nebo pivem.
Krok 2
Kuřecí prsa naporcujte na menší kousky. Obalovat můžete i jiné části kuřete - křídla nebo tzv. paličky (kousky stehen).
Krok 3
Maso obalte v těstíčku. Těstíčko můžete vylepšit různými přídavky. Osvědčil se nám jemně strouhaný tvrdý sýr, rozdrcené kukuřičné chipsy i syrový brambor rozstrouhaný na hrubší nudličky.
Krok 4
V pánvi rozehřejte vyšší množství oleje nebo jiného tuku a do rozpáleného vložte maso. Smažte dozlatova z obou stran. Aby kousky nebyly příliš mastné, nechte tuk po usmažení okapat na savém ubrousku nebo na několik sekund maso ponořte do vroucí vody.
Krok 5
Smažená jídla by se měla zařazovat do jídelníčku jen občas, je to nejméně zdravá úprava pokrmů. Pro dobrý pocit doporučuji popsaným způsobem připravené kuře podávat se salátem z čerstvé zeleniny. Namíchejte si ho se zeleniny, kterou máte v oblibě.