Jak připravit oříškovou pomazánku z bílé čokolády | recept
Jak připravit oříškovou pomazánku z bílé čokolády | recept. Tato jednoduchá a rychlá pomazánka z bílé čokolády, oříšků a smetany je opravdu luxusním mlsáním na lžičku. Taková Nutella v bílém. Sladká a lahodná.
Co je potřeba
- 200 g bílé čokolády
- 200 ml 33% smetany ke šlehání
- 80 g jakýchkoliv oříšků bez slupky (kešu, lískové oříšky, mandle – mix či jen jeden druh)
- 30 g moučkového cukru
Krok 1
Ve vodní lázni nechejte zvolna rozpouštět bílou čokoládu.
Krok 2
Do mixéru vložte vybrané oříšky s cukrem a rozmixujte na co nejjemnější konzistenci. Výkonný mixér dokáže z oříšků vytvořit přímo pastu. Ovšem drobné oříškové kousky ve výsledné pomazánce absolutně nevadí.
Krok 3
Rozmixovanou směs nasypte do mísy.
Krok 4
K rozpuštěné čokoládě přilijte smetanu pokojové teploty a promíchejte.
Krok 5
Následně ještě teplé vlijte do mísy s oříškovou směsí a vše dohromady propracujte.
Krok 6
Voňavou bílou dobrotu rozdělte do sklenic a uložte alespoň na dvě hodiny do lednice. Pak je pomazánka připravena k podávání, jelikož konzistencí je akorát tak na lžičku. V této podobě ale zůstane i po delším skladování, dál již netuhne. Je tak okamžitě k dispozici.
Vřele doporučuji zkusit verzi pouze s kešu oříšky. Svou nasládlou a jemnou chutí do pomazánky báječně zapadnou.