Jak upéct nadýchané košíčky z kešu oříšků a čokolády | recept
Jak upéct nadýchané košíčky z kešu oříšků a čokolády | recept. Neskutečně lahodný košíček plný kešu oříšků a čokolády, který se doslova rozplývá na jazyku. Je nadýchaný, uvnitř příjemně vláčný, a navíc kouzelně voní.
Co je potřeba
- 200 g kešu oříšků
- 200 g čokolády na vaření
- 3 vajíčka
- 90 g cukru krupice
- 3 lžíce rumu
- malé papírové košíčky
Krok 1
Kešu oříšky a nahrubo nakrájenou čokoládu vložte společně do mixéru či sekáčku potravin a rozmixujte (nasekejte) do co nejjemnější konzistence.
Krok 2
Směs přendejte do větší mísy.
Krok 3
Ručním šlehačem vyšlehejte vajíčka s cukrem do pěny.
Krok 4
Vaječnou pěnu přemístěte do mísy k rozdrcené čokoládě s kešu oříšky, současně přilijte i rum, a jemně vše dohromady promíchejte.
Krok 5
Vzniklým těstem plňte papírové košíčky. Pokud máte košíčky té nejmenší velikosti, dávejte do košíku lžičku až dvě těsta. Určitě ale košíčky neplňte až po okraj.
Krok 6
Pečte v předem vyhřáté troubě při 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C) asi tak 20-25 minut. Košíčky by po vytažení z trouby měly být jen lehce zabarvené a stále měkké, nadýchané, ovšem s pevným povrchem. Po vychladnutí se mohou podávat.
Stejně tak lahodné košíčky můžete upéct i z loupaných mandlí.