Jak upéct sytý slaný koláč z listového těsta, brambor a sýru | recept
Jak upéct sytý slaný koláč z listového těsta, brambor a sýru | recept. I koláč z listového těsta může být vydatnou svačinkou, která zasytí. S kombinací brambor, tučného sýru, šunky a vajíček, nanesených na těsto, skutečně hlad zaženete. Navíc si vzhledem k výraznému Čedaru a cibulce opravdu báječně pochutnáte.
Co je potřeba
- 1 balení listového těsta – již připraveného (vyváleného a zarolovaného)
- 300 g uvařených a vychladlých brambor
- 200 g sýru Čedar
- 100 g šunky
- 4-5 ks jarních cibulek
- 3 vajíčka
- 150 ml smetany na vaření
- sůl a pepř k dochucení
Krok 1
Do větší mísy vsypte na drobné kostičky nakrájené brambory.
Krok 2
Přidejte nahrubo nastrouhaný Čedar, na kostičky nakrájenou šunku a nadrobno nasekanou zelenou cibulku.
Krok 3
V misce prošlehejte vajíčka se smetanou.
Krok 4
Vaječnou směs vlijte k surovinám v míse a důkladně, ale jemně, promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.
Krok 5
Listové těsto přeneste do pečícím papírem vyložené formy či pekáčku a vytvarujte okraje.
Krok 6
Na těsto rovnoměrně naneste připravenou bramborovou směs.
Krok 7
Takto připravený koláč vložte do předem vyhřáté trouby na 200 °C (horkovzdušná trouba 180 °C), a pečte 40 - 50 minut dozlatova.
Koláč nechejte před krájením trochu zchladnout a zatuhnout.
Pokud si chcete skutečně dopřát, sáhněte místo šunky po slanině. Ta je v koláči opravdu vynikající.