Jak upéct křehké arašídové hromádky | recept na cukroví
Jak upéct křehké arašídové hromádky | recept na cukroví. Křupavé, perníkovým kořením provoněné hromádky z arašídů a kandovaného ovoce, které jsou konzistencí velice podobné suchárku.
Co je potřeba
Z uvedeného množství upečete přibližně 50 křehkých hromádek
- 150 g hladké mouky
- 110 g třtinového cukru
- 2 vajíčka
- 100 g nahrubo nasekaných nesolených arašídů
- 50 g kandovaného ovoce
- ½ balíčku vanilkového cukru
- 1 lžička perníkového koření
- ½ lžičky jedlé sody
Ozdobení:
- 100 g čokolády na vaření
- tenký plátek Omegy (100% rostlinný tuk)
- půlky arašídů
Krok 1
V míse vyšlehejte vajíčka s cukrem do pěny.
Krok 2
Přisypte mouku, jedlou sodu, nasekané arašídy, vanilkový cukr a perníkové koření.
Krok 3
Částečně zapracujte a přidejte kandované ovoce. Vše důkladně promíchejte do pevného těsta. Těsto je opravdu hutné a poměrně lepivé. Je to tak ale v pořádku.
Krok 4
Připravené těsto překryjte potravinářskou fólii a nechejte do druhého dne odpočinout v lednici.
Krok 5
Z vychlazeného těsta následně tvořte lžičkou malé hromádky, které skládejte v patřičných rozestupech vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem. Ač je těsto výrazně lepivé, hromádky z něj vytvoříte překvapivě snadno. Těsto ale musí být opravdu vychlazené. Případně lžičku namočte ve studené vodě.
Krok 6
Takto připravené vložte do předem vyhřáté trouby na 170 °C (horkovzdušná trouba 150 °C) a pečte zhruba 20-25 minut. Hromádky by po upečení měly být lehce zbarvené dohněda, zlatavé a stále trochu měkké a nadýchané. Po vytažení z trouby, vzhledem ke zbytkovému teplu, ještě dojdou.
Krok 7
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s plátkem Omegy.
Krok 8
Vzniklou čokoládovou polevou hromádky ozdobte. Na závěr posypte arašídy a nechte ztuhnout.
Kandované ovoce můžete zkombinovat i s kandovanou třešní, která arašídovou hromádku krásně barevně oživí.