Jak připravit lanýžové pralinky z bílé čokolády, ricotty a kokosu | recept
Jak připravit lanýžové pralinky z bílé čokolády, ricotty a kokosu | recept. Tyto luxusní pralinky z bílé čokolády a kokosu se doslova rozplývají na jazyku. O jejich úžasnou vláčnost se postará šťavnatá ricotta, která současně bravurně vyváží sladkou chuť bílé čokolády.
Co je potřeba
- 100 g másla
- 70 g moučkového cukru
- 250 g ricotty
- 100 g bílé čokolády
- 70 g strouhaného kokosu
- kokos na obalení pralinek
Krok 1
Máslo s cukrem vyšlehejte do pěny.
Krok 2
Do mísy přidejte ricottu, najemno nastrouhanou čokoládu a kokos.
Krok 3
Vše promíchejte v jednotnou hmotu a uložte nejméně na 3 hodiny do lednice odpočinout. Hmota bude po vychlazení tužší než po promíchání, ale zcela tuhou ji nečekejte. Je spíše měkčího rázu, ovšem nelepí se. Šťavnatá a jakoby mokrá konzistence je v naprostém pořádku.
Krok 4
Z hmoty odkrajujte čajovou lžičkou kousky – malé nočky a rovnou je překládejte do misky s kokosem.
Krok 5
V kokosu je pak rukou zlehka obalte a dotvořte do kuliček, které ale nemusí být zcela pravidelné, vždyť klasické lanýžové pralinky také nejsou pravidelné. Při obalování buďte svižní a pracujte spíše prsty, hmota v dlaních rychle taje.
Hotové pralinky skladujte v lednici, kde krásně ztuhnou. Z lednice je vyjměte těsně před servírováním.
Místo ricotty lze využít i tučný tvaroh ve vaničce. Rozdíl opravdu není poznat.