Jak upéct vláčné čokoládové řezy z červené řepy a jogurtu | recept
Jak upéct vláčné čokoládové řezy z červené řepy a jogurtu | recept. Pokud se obáváte pečení slavného moučníku brownies, respektive spíše jeho správného nedopečení, bez obav zkuste tyto čokoládové řezy. Červená řepa ve spolupráci s kakaem, hořkou čokoládou a jogurtem vytvoří záležitost od brownies téměř k nerozeznání. Stejně tak tmavou, lahodnou a vláčnou.
Co je potřeba
- 250 g uvařené červené řepy
- 3 vejce
- 200 g tučného bílého jogurtu řeckého typu
- 175 g polohrubé mouky
- 50 g tmavého kakaa
- 180 g krystalového cukru
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 150 g hořké čokolády
Krok 1
Uvařenou a oloupanou červenou řepu najemno nastrouhejte a vymačkejte z ní přebytečnou šťávu. V rámci úspory času můžete použít koupenou, vakuově balenou předvařenou řepu. Rozdíl opravdu není poznat.
Krok 2
Ve větší míse ji smíchejte s vajíčky a jogurtem.
Krok 3
Do růžové tekuté směsi zapracujte mouku, kakao, cukr a prášek do pečiva.
Krok 4
Polotekuté těsto doplňte nasekanou hořkou čokoládou. Samozřejmě můžete zvolit i vysokoprocentní (70 % kakaa a více). Záleží pouze na vaší chuti.
Krok 5
Vlijte do pečicím papírem vyložené formy či pekáče.
Krok 6
Pečte v předem vyhřáté troubě při 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 °C) přibližně 40-45 minut. Povrch bude krásně pružný, ale špejli při testu vytáhnete dohněda zabarvenou, ovšem bez částeček těsta. Takto jsou řezy ideálně upečené.
Krok 7
Upečené řezy nechejte ve formě zcela vychladnout a po krátkém odležení nakrájejte na řezy. Pak si už jen s nadšením tyto „falešné“ brownies vychutnejte. Excelentní jsou doplněné šlehačkou.
Po upečení a vychladnutí můžete povrch ozdobit krémem z mascarpone smíchaného s moučkovým cukrem a špetkou vanilky, či vanilkového extraktu.
Moučník můžete polít čokoládovou polevou.
Nemusíte striktně držet řezů, kreativně z těsta upečte muffiny či chlebíček, který můžete podélně rozříznout a potřít výše uvedeným krémem.