Jak ugrilovat plněné brambory | recept s mletým masem
Jak ugrilovat plněné brambory | recept s mletým masem. Jakmile se začnou sklízet tuzemské rané brambory, snažím se je zařazovat do jídelníčku co nejčastěji. Nemohu se jich nabažit a nejraději je mám jen tak, samotné. Pro ty z vás, co nadšení ze suchých brambor nesdílíte, jsem připravila následující recept.
Co je potřeba
- 4 velké brambory
- 250 g mletého masa
- 1 malá cibule
- 100 g vařených fazolí
- 2 lžíce rajského protlaku
- chilli paprika
- lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- tvrdý sýr - nemusí být
- alobal
Krok 1
Brambory okartáčujte ve vodě a předvařte 10 minut. Na oleji dozlatova osmažte drobně krájenou cibuli. Přidejte mleté maso a chilli papričku. Opečte maso dohněda.
Krok 2
Opečené maso podlijte malým množstvím vody, vložte uvařené fazole (nebo scezené, okapané z konzervy), vmíchejte rajský protlak a prohřejte. Osolte a okořeňte mletým pepřem podle chuti.
Krok 3
Každou bramboru nařízněte do kříže, položte na čtverec alobalu, mírně ji rozevřete a naplňte připravenou směsí masa s fazolemi. Podle vlastního uvážení můžete bramboru posypat strouhaným tvrdým sýrem.
Krok 4
Alobalem volně brambor obalte, nechte otvor, aby jím mohla unikat pára a brambory i sýr zezlátly. Dopečte pod grilem přibližně 15 minut.