Jak připravit nepečené čokoládovo-ořechové řezy se sušenkou | recept
Jak připravit nepečené čokoládovo-ořechové řezy se sušenkou | recept. Vynikající řezy doslova napěchované oříšky, čokoládou a máslovou sušenkou. Dezert je nepečený, a neskutečně snadný a rychlý na přípravu. Patří k mým favoritům a věřím, že si ho zamilujete i vy.
Co je potřeba
- 200 g jakýchkoliv oříšků (jednodruhové či mix)
- 200 g klasických máslových sušenek
- 200 g čokolády na vaření
- 150 g másla
- 2 vajíčka
- 1 žloutek
- 6 lžic krupicového cukru
Krok 1
Ve vodní lázni rozpusťte máslo s čokoládou.
Krok 2
Zatímco se čokoláda rozpouští, nadrťte sušenky na větší kusy.
Krok 3
Připravte si i oříšky, které nahrubo nasekejte.
Krok 4
Vajíčka, žloutek a cukr vyšlehejte elektrickým šlehačem do pěny.
Krok 5
Rozpuštěnou máslovou čokoládu přelijte do větší mísy a přidejte k ní vaječnou pěnu. Před přidáním vaječné pěny nechejte rozpuštěnou čokoládu malinko vychladnout. Opravdu stačí chvilka, aby nezačala znovu tuhnout.
Krok 6
Jemně promíchejte a přidejte nasekané sušenky a oříšky.
Krok 7
Vše dohromady propracujte do polotekuté, krásně lesklé hmoty.
Krok 8
Směs nalijte do alobalem vyložené formy, nejlépe s rovnými boky a odložte do lednice přes noc ztuhnout. Krájejte ostrým nožem namočeným ve vodě a sami si zvolte, zda vykrájíte obdélníčky či čtverečky. Před podáváním můžete dezert ještě posypat tmavým kakaem.
Samozřejmě experimentům se meze nekladou. Samotnou mě v rámci ochutnávání napadlo, že by stálo za vyzkoušení máslové sušenky vyměnit za oblíbené karamelizované Lotus sušenky. I s čokoládou můžete být kreativní a přidat do řezů mléčnou čokoládou namísto čokolády na vaření, či kombinaci půl na půl.