Jak udělat jahodové marshmallow | recept na domácí marshmallow
Jak udělat jahodové marshmallow | recept na domácí marshmallow. Z jahod lze velmi snadno vyrobit pěnovou cukrovinku, která chutná podobně jako marshmallow. Na rozdíl od kupovaného želé tato domácí sladká pochoutka neobsahuje barviva, škrob a průmyslová aromata. Zrovna teď ji můžete připravit z čerstvých jahod, ale až skončí jejich sezona, stejně poslouží maliny, borůvky a jiné měkké ovoce.
Co je potřeba
- 500 g jahod
- 40 g práškové želatiny
- 150 g moučkového cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
Krok 1
Jahody přeberte a vyberte nejvyzrálejší plody. Opláchněte je, odstraňte kališní lístky a vhodným nástrojem je rozmačkejte.
Krok 2
K jahodové hmotě přidejte práškovou želatinu, dobře ji promíchejte a nechte zhruba 10 minut bobtnat.
Krok 3
Směs jahod a želatiny zahřívejte na mírném teple. Želatina se nikdy nesmí vařit, neztuhla by. Do teplé hmoty vmíchejte moučkový cukr a šťávu z citronu. Cukr musí být moučkový, krystal se špatně rozpouští a nerozpuštěné krystalky při konzumaci působí rušivě.
Krok 4
Jakmile je želatina s cukrem rozpuštěná, teplou směs vyšlehejte do pěny šlehačem nebo ručním mixerem. Hmota nabyde na objemu a změní barvu.
Krok 5
Malý pekáček s vyšším okrajem (silikonové formy) vyložte papírem na pečení a potřete ho olejem. Jahodovou hmotu do něj rozetřete a povrch uhlaďte stěrkou. Dejte do chladu ztuhnout.
Krok 6
Ztuhlé marshmallow nakrájejte ostrým nožem nebo rádlem na kousky. Můžete je obalit kakaem, polít čokoládou nebo nechat jen tak. Nezbývá nic jiného než popřát dobrou chuť.