Jak vykouzlit nadýchané kávové truffles| recept na domácí lanýže
Jak vykouzlit nadýchané kávové truffles | recept na domácí lanýže. Pro řadu z nás je káva pomocnou berličkou při únavě a nedostatku energie. Ovšem jedna prostě někdy nestačí. V tom případě vezměte na pomoc do ruky druhou, stejného ražení, a to v podobě luxusní, kávou prostoupené čokoládové pralinky. V tu ránu budete mít tolik energie, že únava nemá šanci.
Co je potřeba
Z uvedeného množství připravíte přibližně 40 pralinek
- 200 g čokolády na vaření (nejméně s 50 % kakaa)
- 200 ml smetany ke šlehání
- 3 lžičky instantní kávy
- tmavé kakao na obalení
Krok 1
Do smetany přidejte instantní kávu a nalámejte čokoládu. Rozpusťte ve vodní lázni.
Krok 2
Vláčnou, jemnou a krásně voňavou smetanovou směs přelijte do jakékoliv nádoby, misky či formy. Nejlépe s širším dnem, aby vrstva směsi nebyla příliš vysoká a lépe ztuhla. Nádobu odložte do chladničky na několik hodin, nejlépe přes noc.
Krok 3
Z vychlazené směsi lžičkou tvořte malé nočky a obalujte je v kakau. Při obalování buďte opatrní a pracujte velice zlehka a jemně. Nočky jsou nadýchané. V kakau je spíše jen tak rukou poválejte.
Krok 4
Připravené „pomocné berličky“ v podobě jemných a nadýchaných pralinek skladujte v chladničce a podávejte s kávou.
- Kávou prostoupená čokoládová pralinka je přímo famózní, pokud do kakaa při obalování přidáte skořici. Toto spojení chutí je prostě dokonalé.