Jak připravit mexický bramborový salát | výborný lehký bramborový salát
Jak připravit mexický bramborový salát | výborný lehký bramborový salát. Recept na mexický bramborový salát určitě vyzkoušejte právě teď, nejlépe totiž chutná jako příloha ke grilovaným masům a sezona grilování pomalu začíná. Salát se může konzumovat i jen tak, samotný. Při dochucování se nebojte zkusit i jiné koření, nebo třeba bylinky. Popusťte uzdu fantazii a řiďte se svojí chutí.
Co je potřeba
- 800 g vařených brambor
- 4 natvrdo uvařená vejce
- 2 středně velké červené cibule
- 4 sladkokyselé okurky
- 1 červená nebo oranžová paprika
- 150 g vařených červených fazolí
- 100 g sterilovaných kukuřičných zrn
- 2 lžíce octa
- 50 ml oleje
- sůl
- mletý pepř
Krok 1
Brambory uvařte ve slupce den předem, aby měly čas důkladně vychladnout. Oloupejte je a nakrájejte na stejně silné plátky. Dobře to půjde kráječem na vajíčka.
Krok 2
Červenou cibuli rozkrájejte na tenká půlkolečka. Konzervovaná kukuřičná zrna a uvařené červené fazole přidejte spolu s cibulí k bramborám. Promíchejte.
Krok 3
Sterilované okurky nakrájejte na kousky, malé plody vypadají hezky nakrájené na kolečka. Červenou nebo oranžovou papriku očistěte od semen a vnitřních lišt a též ji pokrájejte na úhledné kousky. Vejce rozdělte na plátky.
Krok 4
Ochuťte octem, olejem, mletým pepřem a solí. Vše dohromady dobře promíchejte, aby se veškeré ingredience ve směsi rovnoměrně rozptýlily. Salát nechte v chladu uležet a podávejte jako přílohu ke grilovanému masu.