Jak uvařit mleté maso se zelím a rýží | recept
Jak uvařit mleté maso se zelím a rýží | recept. Dnes si můžete přečíst opět recept na pokrm z jednoho hrnce. Jídlo není zrovna fotogenické, ale o to lépe chutná. Původem je z maďarské kuchyně a koření se pálivou paprikou. Nic nezkazíte použitím papriky sladké.
Co je potřeba
- 500 g mletého masa (směs vepřového a hovězího)
- 1 větší cibule
- hrnek rýže
- polovina menší zelné hlávky
- pálivá nebo sladká paprika (1 lžíce i víc)
- 70 g rajského protlaku
- sádlo
- mletý černý pepř
- sůl
Krok 1
Na lžíci sádla osmahněte nakrájenou cibuli. Stačí opravdu minimum tuku, z masa se uvolní dostatečné množství a je zbytečné přidávat ho více.
Krok 2
Mezitím, co se cibulka smaží, nakrájejte nebo nakrouhejte zelí na nudličky. Košťál odstraňte, do jídla ho nedávejte. Uvařte rýži v osolené vodě téměř doměkka, sceďte a prozatím odložte. Do hrnce se přidá až nakonec.
Krok 3
Na zrůžovělou cibuli rozdrobte mleté maso a opečte ho. Okořeňte pepřem, paprikou a osolte. Stále míchejte, aby se paprika nepřipálila, pokrm by byl hořký. Přidejte zelí, podlijte malým množstvím vody a duste pod poklicí doměkka.
Krok 4
K téměř měkkému zelí přimíchejte rýži, rajský protlak a dovařte. Podle potřeby podlijte trochou vody a dosolte. Podávejte bez přílohy. Po rozležení směs chutná ještě lépe.