Jak upéct voňavé tvarohové řezy | recept na vanilkový zákusek
Jak upéct voňavé tvarohové řezy | recept na vanilkový zákusek. Když tvarohové, tak tvarohové a řádně, na plné čáře. Bez rušivých elementů typu mouka či prášek do pečiva. Jednoduše řezy plné tvarohu, pouze ruku v ruce s dokonalou kombinací sladkého sirupu, voňavé vanilky a výraznějších brusinek.
Co je potřeba
Uvedené množství je do formy o velikosti 11 cm x 21 cm (menší srnčí hřbet)
- 250 g plnotučného tvarohu ve vaničce
- ½ balíčku vanilkového pudinku (prášku)
- 40 g datlového sirupu (lze i javorového, kukuřičného či lze zaměnit za klasický med)
- 2 vajíčka
- 1 lžička vanilkového extraktu
+ hrst brusinek na posypání
Krok 1
V míse vyšlehejte dohladka tvaroh s datlovými sirupem a vajíčky.
Krok 2
Přidejte vanilkový pudinkový prášek a vanilkový extrakt (aroma).
Krok 3
Tvarohové těsto přemístěte do papírem vyložené formy a posypte brusinkami.
Krok 4
Řezy pečte v troubě předem vyhřáté na 180 ˚C, přibližně 50 minut. Povrch by měl být krásně nazlátlý a pružný na dotek. Neskutečně voňavě řezy nechejte ve formě vychladnout a pak dejte do lednice řádně zatuhnout.
Krok 5
Dokonale vychlazenou přehlídku tvarohu nakrájejte ostrým nožem na řezy a už jen vychutnávejte.
- Tvarohové řezy můžete nechat naprosto komplet tvarohové a brusinky vůbec nepřidat. Ovšem pak mi připadají takové strohé, holé. Kdybyste byli stejného názoru, vyzkoušejte je i s jinými dokonalými kombinacemi. Například čerstvé borůvky či nakrájené jahody jsou jak chuťově, tak barevně do řezů fajnové.