Jak připravit bulgur s mletým masem | recept na zdravé jídlo
Jak připravit bulgur s mletým masem | recept na zdravé jídlo. Bulgur jsme si velice rychle oblíbili a všude, kde to jde, jím nahrazujeme rýži. Takto upravená pšenice má více vlákniny a příznivější nutriční hodnoty ve srovnání s loupanou rýži. Neznám porovnání výživových hodnot s rýží natural, ale bulgur nám chutná více. Vyzkoušejte ho třeba s mletým masem v rajčatové omáčce se zeleninou podle následujícího receptu. Uvidíte, že si recept na bulgur s mletým masem určitě také oblíbíte.
Co je potřeba
- 300 g mleté vepřové plece
- 1 lilek
- 1 červená paprika
- 400 g konzervovaných rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- lžička sušené máty
- lžička kmínu
- lžička sladké papriky
- hrst sekaného koriandru (petržele)
- sůl a pepř dle uvážení
- sýr Feta
- olivový olej
Krok 1
Připravte si bulgur podle návodu na sáčku. Zeleninu omyjte a očistěte. Lilek neloupejte, i se slupkou ho nakrájejte na kostky. Červenou (i jinou) papriku a cibuli také nakrájejte na kousky.
Krok 2
Do pánve nalijte olej a maso na něm zprudka opečte. Míchejte, aby se „rozdrobilo“ na kousky. Opečené maso přendejte na talíř a uvolněný tuk vraťte do pánve.
Krok 3
Na zbylý tuk vložte cibuli, osmažte ji, až zesklovatí, poté přidejte kostky lilku a kousky papriky. Nechte zavadnout, zalijte sekanými rajčaty z konzervy, přidejte česnek, koření a vařte za občasného promíchání.
Krok 4
Jakmile je zelenina uvařená na skus, vmíchejte do směsi opečené maso a prohřejte. Nakonec přidejte bulgur a znovu prohřejte. Na talíři posypte rozdrobeným sýrem a natí koriandru. Koriandr je hodně výrazný, pokud vám to vadí, volte raději petrželovou nať.