jaktak.cz

Jak připravit bulgur s mletým masem | recept na zdravé jídlo

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak připravit bulgur s mletým masem | recept na zdravé jídlo. Bulgur jsme si velice rychle oblíbili a všude, kde to jde, jím nahrazujeme rýži. Takto upravená pšenice má více vlákniny a příznivější nutriční hodnoty ve srovnání s loupanou rýži. Neznám porovnání výživových hodnot s rýží natural, ale bulgur nám chutná více. Vyzkoušejte ho třeba s mletým masem v rajčatové omáčce se zeleninou podle následujícího receptu. Uvidíte, že si recept na bulgur s mletým masem určitě také oblíbíte.

Co je potřeba

  • 300 g mleté vepřové plece
  • 1 lilek
  • 1 červená paprika
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • lžička sušené máty
  • lžička kmínu
  • lžička sladké papriky
  • hrst sekaného koriandru (petržele)
  • sůl a pepř dle uvážení
  • sýr Feta
  • olivový olej

Krok 1

Připravte si bulgur podle návodu na sáčku. Zeleninu omyjte a očistěte. Lilek neloupejte, i se slupkou ho nakrájejte na kostky. Červenou (i jinou) papriku a cibuli také nakrájejte na kousky.

Krok 2

Do pánve nalijte olej a maso na něm zprudka opečte. Míchejte, aby se „rozdrobilo“ na kousky. Opečené maso přendejte na talíř a uvolněný tuk vraťte do pánve.

Krok 3

Na zbylý tuk vložte cibuli, osmažte ji, až zesklovatí, poté přidejte kostky lilku a kousky papriky. Nechte zavadnout, zalijte sekanými rajčaty z konzervy, přidejte česnek, koření a vařte za občasného promíchání. 

Krok 4

Jakmile je zelenina uvařená na skus, vmíchejte do směsi opečené maso a prohřejte. Nakonec přidejte bulgur a znovu prohřejte. Na talíři posypte rozdrobeným sýrem a natí koriandru. Koriandr je hodně výrazný, pokud vám to vadí, volte raději petrželovou nať.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-bulgur-s-mletym-masem-recept-na-zdrave-jidlo.html