Jak upéct vinnou klobásu na černém pivě
Jak upéct vinnou klobásu na černém pivě | recept na vinnou klobásu pečenou v troubě. Vaření s vínem, pivem či jiným alkoholem je zábava. Ať už v rámci nenápadného upíjení či v rámci výsledné chuti připraveného jídla, která Vás nadchne. Černé pivo v kombinaci s vinnou klobásou Vás bude bavit, nadneseně řečeno dvojnásobně. Pivo, kapka vína v pravé vinné klobáse, zkombinované s ochuceným rajčatovým protlakem vytvoří parádu vhodnou jak na rychlou večeři, tak na pohoštění při party (když už jsme u té zábavy). Jak upéct vinnou klobásu na černém pivě v troubě vám poradí můj následující recept.
Co je potřeba
Suroviny:
- 400 g vinné klobásy
- 150 ml rajčatového protlaku
- 200 ml černého piva
- 2 stroužky česneku
- 1 větší cibule
- 2 lžičky Terezia Garlic Vegi (česneková ochucovací směs)
- sůl, drcený pepř dle chuti
Krok 1
V misce prošlehejte rajčatový protlak s pivem. Pokud máte kvalitní kečup, můžete ho použít místo protlaku, nebo zkombinovat půl na půl.
Krok 2
Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
Krok 3
Na závěr omáčku dochuťte Garlig Vegi česnekovou ochucovací směsí. Pokud nemáte přesně uvedenou kořenící směs, přidejte do omáčky stroužek či dva česneku navíc, sůl, pepř a zelené bylinky v podobě sušené petržele, libečku a saturejky.
Krok 4
Rajčatovou omáčku vlijte do zapékací misky, položte na ni vinnou klobásu stočenou do šneků a spíchnutou párátkem.
Krok 5
Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C, přibližně 30 minut, pak klobásky otočte, jemně zatlačte do omáčky a dopékejte 10 minut na 200 °C. Omáčka by se měla lehce spéct.
Krok 6
A nyní může zábava začít. Upečené klobásky servírujte na omáčce, dozdobte čerstvou petrželkou a podávejte nejlépe s čerstvým či rozpečeným pečivem a samozřejmě vychlazeným černým pivem.
Terezia Garlic Vegi česnekovou ochucovací směs můžete zakoupit u Terezia Company s.r.o. na https://www.terezia.eu/koreni/, kde si můžete přečíst i její přesné složení. Je výbornou alternativou pro případ, že Vám nechutná či nemůžete česnek čerstvý. A zároveň pro případy, že Vám čerstvý prostě jen dojde. Navíc zjistíte, že tuto ochucovací směs využijete i při přípravě jiných pokrmů. Skvěle totiž ochutí například pomazánky, saláty, či smetanové omáčky na těstoviny.