Jak upéct jednoduchý jablečný koláč z Lotus sušenek
Jak upéct jednoduchý jablečný koláč z Lotus sušenek | recept na rychlý jablečný koláč na plech. Propojení skořicových karamelizovaných sušenek s jablky, skořicí a třtinovým cukrem, který podpoří karamelový nádech, spolu s dalšími, pro pečení důležitými ingrediencemi, zajistí úžasně voňavou, nadýchanou a vláčnou záležitost, která je kafíčku jako dělaná. Takový vyšší stupeň běžně ke kávě podávané Lotus sušence.
Co je potřeba
Uvedené množství odpovídá formě o velikosti 31x23 cm.
Těsto:
- 200 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 100 g třtinového cukru
- 7 lžic oleje
- 8 lžic mléka
- 3 vajíčka
- 150 g Lotus sušenek
Jablečná náplň:
- 4 velká nahrubo nastrouhaná jablka (přibližně 800 g i více)
- 1-2 lžičky mleté skořice
- ½ sáčku vanilkového cukru
Zálivka:
- 2 vajíčka
- 4 lžíce oleje
- 50 g krupicového cukru
+ 100 g Lotus sušenek na posypání koláče
Krok 1
Do větší mísy dejte veškeré ingredience potřebné na těsto. Tedy mouku, prášek do pečiva, špetku soli, třtinový cukr, olej, mléko, vajíčka a 150 g najemno rozdrcených, rozmixovaných, Lotus sušenek. Vše důkladně promíchejte do litého těsta.
Krok 2
Jablka oloupejte, nahrubo nastrouhejte a smíchejte se skořicí a vanilkovým cukrem. Zde klidně použijte pro podpoření chuti cukr skořicový.
Krok 3
A ještě si připravte zálivku. Na tu v misce prošlehejte vajíčka, olej a krupicový cukr.
Krok 4
Když máte vše připraveno, vyložte formu pečícím papírem a nalijte těsto.
Krok 5
Na něj naneste ochucená jablka. Ovšem šťávu, kterou v mezidobí pustí, slijte.
Krok 6
Zalijte je vaječnou zálivkou.
Krok 7
A na závěr zasypte zbylými rozdrcenými sušenkami (100 g).
Krok 8
Koláč pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 50 minut.
Krok 9
Linoucí se vůně upečeného koláče Vám těžko dovolí vydržet až do jeho úplného vychladnutí. Tudíž když alespoň malinko zchladne, vařte kávu a tuto nadýchanou a vláčnou dobrotu s chutí podávejte.
Do závěrečného posypu z Lotus sušenek můžete směle přimíchat i pár mletých oříšků. Chuťově je to dokonalé a navíc po upečení více křupavé.
Při pečení klidně použijte o něco větší formu. Těsta stačí opravdu tenká vrstva, během pečení dosti vyběhne.