jaktak.cz

Jak upéct nekynuté housky s cottage sýrem

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak upéct nekynuté housky s cottage sýrem | recept na nekynuté pečivo. Věřte, že i bez droždí a zdlouhavého kynutí lze upéct dokonale křupavé, buclaté housky. A v tomto případě i úžasně vláčné díky přidanému cottage sýru. S pomocí jedné mísy, jedné vařečky a s několika základními surovinami máte během chvíle na stole dokonalé domácí pečivo v podobě lahodných nekynutých housek.

Co je potřeba

Z uvedeného množství upečete přibližně 12 – 15 menších housek, bochánků.

  • 400 g hladké mouky (může být i špaldová, či hladká a špaldová smíchaná půl na půl)
  • 400 g cottage sýru
  • 2 vajíčka + 1 vajíčko na potření
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička celého kmínu

+ semínka na posypání (dýňová, sezamová, lněná či slunečnicová)

Krok 1

Cottage sýr rozmixujte tyčovým mixérem. Nemusí být rozmixovaný zcela dohladka, jen aby byl kompaktnější.

Krok 2

V míse pak smíchejte prosetou mouku, prášek do pečiva, sůl, kmín (jak drcený tak celý), 2 vajíčka a rozmixovaný cottage sýr.

Krok 3

Důkladně propracujte do hladkého, celistvého a dobře zpracovatelného těsta. V případě, že je těsto příliš lepivé, přisypte trochu mouky.

Krok 4

Z těsta tvarujte bochánky, případně si ruce namočte či poprašte moukou, a skládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Bochánky dávejte dál od sebe, při pečení nabudou.

Krok 5

Následně je na vrchu nařízněte do kříže, aby se lépe propekly, potřete rozmíchaným vajíčkem a posypte semínky dle Vašeho výběru.

Krok 6

Pečte v předem vyhřáté troubě na 175 ˚ C, 40–45 minut, dokud housky nezezlátnou.

Krok 7

Úžasně vláčné bochánky jsou nejlepší ještě mírně teplé, dokonale křupavé, a to naprosto s čímkoliv. Doporučuji ale jen samotné s máslem či čerstvým sýrem posypané jarní zelenou cibulkou.

Pokud máte semínka v oblibě, směle jich pár zapracujte i do samotného těsta.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upect-nekynute-housky-s-cottage-syrem.html