Jak upéct nekynuté housky s cottage sýrem
Jak upéct nekynuté housky s cottage sýrem | recept na nekynuté pečivo. Věřte, že i bez droždí a zdlouhavého kynutí lze upéct dokonale křupavé, buclaté housky. A v tomto případě i úžasně vláčné díky přidanému cottage sýru. S pomocí jedné mísy, jedné vařečky a s několika základními surovinami máte během chvíle na stole dokonalé domácí pečivo v podobě lahodných nekynutých housek.
Co je potřeba
Z uvedeného množství upečete přibližně 12 – 15 menších housek, bochánků.
- 400 g hladké mouky (může být i špaldová, či hladká a špaldová smíchaná půl na půl)
- 400 g cottage sýru
- 2 vajíčka + 1 vajíčko na potření
- 3 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička celého kmínu
+ semínka na posypání (dýňová, sezamová, lněná či slunečnicová)
Krok 1
Cottage sýr rozmixujte tyčovým mixérem. Nemusí být rozmixovaný zcela dohladka, jen aby byl kompaktnější.
Krok 2
V míse pak smíchejte prosetou mouku, prášek do pečiva, sůl, kmín (jak drcený tak celý), 2 vajíčka a rozmixovaný cottage sýr.
Krok 3
Důkladně propracujte do hladkého, celistvého a dobře zpracovatelného těsta. V případě, že je těsto příliš lepivé, přisypte trochu mouky.
Krok 4
Z těsta tvarujte bochánky, případně si ruce namočte či poprašte moukou, a skládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Bochánky dávejte dál od sebe, při pečení nabudou.
Krok 5
Následně je na vrchu nařízněte do kříže, aby se lépe propekly, potřete rozmíchaným vajíčkem a posypte semínky dle Vašeho výběru.
Krok 6
Pečte v předem vyhřáté troubě na 175 ˚ C, 40–45 minut, dokud housky nezezlátnou.
Krok 7
Úžasně vláčné bochánky jsou nejlepší ještě mírně teplé, dokonale křupavé, a to naprosto s čímkoliv. Doporučuji ale jen samotné s máslem či čerstvým sýrem posypané jarní zelenou cibulkou.
Pokud máte semínka v oblibě, směle jich pár zapracujte i do samotného těsta.