Jak připravit závitky z mletého masa
Jak připravit závitky z mletého masa | recept z mletého masa. Závitky z mletého masa jsou alternativou ke známým španělským ptáčkům. Vždy mně přišlo líto, že v hovězím závitku byla okurka rozbředlá a kvůli tomu ho děti nechtěly jíst. Napadlo mě udělat mleté španělské ptáčky. Jsou rychle hotové a okurka zůstane pevná. Omáčky dělám jen málo, závitky jsou dobré i jen tak s chlebem.
Co je potřeba
- 500 g mletého masa
- hrnek strouhanky
- sůl
- mletý pepř
- 2 lžičky sladké papriky
- hořčice
- 1 vejce
- sterilovaná okurka
- natvrdo vařená vejce
- špalíčky uzeného masa nebo slaniny
- 1 cibule
- hladká mouka na zahuštění
- tuk na osmažení cibule
Krok 1
Mleté maso spojíme se strouhankou, vajíčkem a kořením. Druh mletého masa si zvolte podle vlastního uvážení, já dávám přednost mleté vepřové pleci.
Krok 2
Masovou směs rozdělte na stejně velké části. Z uvedeného množství dělám 6 větších závitků.
Krok 3
Natvrdo vařená vejce rozdělte na čtvrtky nebo poloviny. Uzené maso nakrájejte na špalíčky a okurky ponechte celé.
Krok 4
Každý díl mletého masa zploštěte a potřete ho hořčicí. Naskládejte na něj vejce, uzeninu a okurku a pevně závitek zabalte. Nebojte se zatlačit, maso obalí náplň a na řezu bude vše spojené bez mezer.
Závitky naskládejte do misky, povrch potřete vajíčkem a nechte v troubě upéct při 200 °C. Pečte bez tuku a pokud možno bez podlévání.
Krok 5
Na malém množství tuku osmahněte kostičky cibule dozlatova. Zaprašte moukou, přidejte výpek ze závitků a zřeďte vodou. Provařte a štávu podávejte s překrojeným závitkem a dušenou rýží.