Jak upéct cibulovou krkovičku s bramborem
Jak upéct cibulovou krkovičku s bramborem | recept na pečenou krkovici. Plátky krkovice zapečené s cibulí a bramborami jsou bezpracné a rychlé. Zapékají se bez přidaného tuku a jakékoli tekutiny. Důležitý je dostatek cibule. Z cibule a masa se uvolní dostatek šťávy, nemusíte mít strach, že se pokrm bude připalovat. Máte-li rádi zapečená jídla se sýrem, zkuste před vyjmutím z trouby na maso s cibulí rozstrouhat tvrdý sýr (rozdrobit Nivu). I bez tohoto vylepšení pokrm velmi chutný.
Co je potřeba
- plátky krkovice podle počtu připravovaných porcí
- na každý plátek masa jsou třeba 3 středně velké cibule
- brambory podle počtu porcí
- sůl
- mletá sladká paprika
- rozmarýn
- trochu oleje na obalení brambor
Krok 1
Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Polovinu množství rozprostřete do části zapékací nádoby.
Krok 2
Cibuli poklaďte plátky nenaklepané krkovice, raději bez kosti. Maso osolte a okořeňte mletou sladkou paprikou. Překryjte maso druhou polovinou pokrájené cibule.
Krok 3
Brambory důkladně omyjte kartáčkem. Rozdělte je na menší kousky a v misce promíchejte s rozmarýnem a malým množstvím oleje. Olejem šetřete, složí jen k tomu, aby se na brambory přichytilo koření. Brambory položte do pekáčku vedle cibule a masa.
Krok 4
Zapékejte při 180 °C. Maso i brambory krásně změknou. Před koncem zvyšte na chvilku teplotu, aby brambory i cibule získaly zlatou barvu.