Jak připravit popcorn s bílou čokoládou a brusinkami | recept
Jak připravit popcorn s bílou čokoládou a brusinkami | recept. Popcorn, aneb fenomén současné doby, bez kterého se neobejde návštěva kina, večerní pohoda u televize, ani žádná dětská párty. A většinou nezbude ani jedno nafouknuté zrníčko kukuřice. Ale kdyby náhodou zbyl, připravte následující, poměrně netradiční, ale výborný dezert, v němž se promísí chutě máslového popcornu, výrazných brusinek a bílé čokolády.
Co je potřeba
- 50 g hotového máslového popcornu
- 150 g kvalitní bílé čokolády
- 100 ml mléka
- 5 lžic sušených brusinek
Krok 1
Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu s mlékem a připravte si tak čokoládovou omáčku.
Krok 2
Zatímco se bílá čokoláda rozpouští, v míse promíchejte popcorn s brusinkami.
Krok 3
Směs vsypte do pekáče, plechu či jakékoli nádoby, ve které se bude směs s čokoládou dobře promíchávat, a budete ji moci rozprostřít. Formu můžete vyložit například pečícím papírem, nebudete pak mít práci s čištěním.
Krok 4
Jakmile se čokoláda rozpustí, vlijte ji na připravenou směs popcornu a brusinek a důkladně promíchejte tak, aby se omáčkou obalil každý kousek. Pak rozprostřete do jedné vrstvy a nechejte v lednici vychladit do doby, než bude omáčka polotuhé, ale stále vláčné konzistence. Postačí přibližně 30 minut.
Krok 5
Po vychlazení vše dohromady promíchejte. Podávejte v dezertních mističkách, skleničkách, jednoduše v čemkoliv, úspěch budete mít tak i tak zaručený.
Děti určitě ocení, když brusinky necháte ve spíži a do dezertu místo nich přidáte jakékoliv barevné cukrové zdobení. Přidat můžete i lyofilizované maliny či jahody.