Jak uvařit hovězí maso po švábsku
Jak uvařit hovězí maso po švábsku | recept z hovězího masa. Hovězí maso po švábsku je opět jeden z receptů vaření v jednom hrnci. Tyto recepty se těší velké oblibě, jídlo i s přílohou se vaří dohromady a potřeba nádobí je minimální. Ušetříte proto spoustu času s následným úklidem kuchyně. Omáčka má pikantní chuť po kaparech, doporučuji je nevynechávat, bez nich to není ono.
Co je potřeba
- 750 g zadního hovězího masa
- 30 g soli
- 1 g mletého pepře
- 150 g tuku
- 150 g kořenové zeleniny (směs mrkve, celeru a kořene petržele)
- 100 g cibule
- 50 g citronu
- 30 g hořčice
- 1400 g oloupaných brambor
- 30 g hladké mouky
- 200 ml mléka
- 10 g kaparů
- 800 ml vody
Krok 1
Hovězí maso nakrájejte přes vlákno na plátky a okraje nařízněte, aby se nekroutily. Paličkou je rozklepejte, osolte a opepřete. Z obou stran plátky masa opečte na třetině z celkového množství tuku. Pak odložte na chvíli stranou.
Krok 2
Na zbývajícím tuku zpěňte zeleninu očištěnou a pokrájenou na kousky, přidejte kolečka citronu, hořčici a mírně podlijte vodou. Nechte vše společně několik minut pod poklicí povařit.
Krok 3
Vraťte do hrnce opečené maso a za občasného podlití a promíchání duste doměkka. Téměř měkké maso přendejte do jiného hrnce a na něj rozložte plátky syrových brambor.
Krok 4
Šťávu z masa a zeleniny vyduste na tuk, zasypte moukou, kterou krátce osmahnete, a zalijte mlékem se zbytkem vody. Prošlehejte a provařte. Pak přeceďte na maso s bramborami, přidejte kapary a zvolna společně dovařte doměkka.