Jak usmažit kuřecí kousky s pomerančovým přelivem
Jak usmažit kuřecí kousky s pomerančovým přelivem | recept z kuřecího masa. Na kostky nakrájená a usmažená kuřecí prsa s pomerančovým přelivem a posypem z praženého sezamu jsem zkusila jako nouzovku. Tato část kuřete není u nás oblíbená. Inspirovala jsem se několika recepty thajské kuchyně a takto připravené maso se opravdu povedlo. Myslím, že přece jen kuřecí prsa vezmeme na milost, všem chutnala a doporučujeme recept vyzkoušet.
Co je potřeba
- 300 g kuřecích prsou
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 vejce
- 1 velký pomeranč
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 2 lžíce medu
- 1 lžička škrobu rozmíchaná ve 2 lžících vody
- sezam
- olej
Krok 1
V misce vyšlehejte těstíčko ze 2 lžic škrobu, 1 vejce, soli a pepře.
Krok 2
Kuřecí prsa nakrájejte na kousky a ze všech stran je obalte v těstíčku. Nechte je na chladném místě nejméně hodinu odležet a občas je promíchejte. V těstíčku mohou zůstat kousky i do druhého dne.
Krok 3
Omáčku na přelití připravíte smícháním pomerančové šťávy, ostrouhané pomerančové kůry, sojové omáčky, octa a medu. Po dokončení si jídlo případně dochutíte octem nebo solí podle vlastní chuti.
Krok 4
Na pánvi v horkém oleji osmažte kousky masa v těstíčku. Vkládejte je po částech do rozpáleného oleje a ihned je oddělte od sebe, aby se neslepily. Kousky obracejte a osmažené vyjměte děrovanou naběračkou na talíř.
Krok 5
Jakmile je všechno maso osmažené, vraťte ho do pánve a zalijte připravenou pomerančovou omáčkou. Několik minut povařte a směs míchejte. Na závěr zahustěte škrobem s vodou a dobře v omáčce obalte všechny kousky.
Maso by nemělo v omáčce plavat, mělo by jí být jen na přelití každé porce. Podávejte posypané nasucho praženým sezamovým semínkem. Vhodná příloha je dušená rýže.
V podobných receptech se doporučuje přidat 2 stroužky česneku. Já jsem česnek vynechala.