Jak připravit hrušky na červeném víně | recept na dezert
Jak připravit hrušky na červeném víně | recept na dezert. Okouzlující dezert v podobě teplého kořeněného ovoce vás ohromí. Hrušky, pomalu vařené v kořeněném červeném víně a závěrečné dochucení zakysanou smetanou, vás překvapí nejen vzhledem, ale i úžasnou vůní a především dokonalou chutí. Neuvěříte, jaké chuťové zázraky dokáže zdánlivě obyčejné spojení červeného vína a hrušky. Jednoduše neobyčejné!
Co je potřeba
Základ:
- 2 hrušky
- 500 ml červeného vína
- 100 g třtinového cukru
- 2 ks celé skořice
- 5 kuliček nového koření
- 3 hvězdičky badyánu
K podávání:
- 150 ml 15% zakysané smetany
- podle uvážení moučkový cukr
- mletá skořice
Krok 1
Hrušky oloupejte, vykrojte jádřince a rozkrájejte na čtvrtky.
Krok 2
V rendlíku promíchejte červené víno, třtinový cukr a koření. Přiveďte k varu.
Krok 3
Do téměř vařícího ochuceného vína přidejte nakrájené hrušky. Zvolna prohřívejte a redukujte víno přibližně na polovinu původního množství. Tato fáze by měla trvat alespoň 30 minut, aby ovoce vstřebalo chuť vína co nejvíce.
Krok 4
Podávejte teplé doplněné oslazenou zakysanou smetanou. Dezert můžete na talířku ještě lehce polít svařeným kořeněným vínem a posypat skořicí.
Hrušky na víně ladí i s našlehaným tvarohem a naprosto dokonale s vanilkovou zmrzlinou.