Jak připravit mleté maso se zelenými fazolkami
Jak připravit mleté maso se zelenými fazolkami | recept z mletého masa. Pánev s mletým masem a fazolkami je rychlé jídlo z orientální kuchyně. Jako příloha se hodí rýže, chybu neuděláte ani když budete pokrm podávat s krajícem chleba či jen tak (samotný bez přílohy). V létě maso připravujte s čerstvými fazolkami, v zimě s mraženými. Konzervované se nehodí, nemají hezkou barvu a většinou jsou příliš měkké.
Co je potřeba
- 500 g mletého vepřového masa (i směs hovězího a vepřového)
- 250 g zelených fazolových lusků
- 1 středně velká červená paprika
- lžička čerstvě strouhaného zázvoru
- 2 lžíce sojové omáčky
- 5 stroužků česneku
- sůl podle chuti
- lžička cukru
- půl lžičky mletého pepře
- několik lžic oleje
- volitelně chilli paprička
Krok 1
Maso osolte a promíchejte se strouhaným zázvorovým kořenem, solí, česnekem a pepřem. Pro pikantní ostrou chuť můžete přidat chilli papričky podle uvážení.
Krok 2
Zelené fazolky překrájejte na menší části. Fazolky se nepředvařují a můžete využít čerstvé nebo mražené.
Krok 3
Na pánvi (ve woku) rozehřejte olej a fazolky opečte při vysoké teplotě. Přidejte k nim cukr a nechte je lehce zkaramelizovat. Pak je vyjměte a odložte stranou. Pozor, abyste je nerozvařili, musejí zůstat křupavé.
Krok 4
Na zbylém oleji po smažení fazolek opražte ochucené mleté maso. Vařečkou ho oddělujte od sebe a jakmile je opečené, přidejte sojovou omáčku a na kousky nakrájenou červenou papriku.
Krok 5
Společně za občasného promíchání vařte, aby se odpařila všechna tekutina. Jídlo by mělo být téměř bez šťávy. Po změknutí papriky vmíchejte odložené fazolky a ihned podávejte.