jaktak.cz

Jak připravit minutku z vepřového masa

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak připravit minutku z vepřového masa | recept na minutku nebo grilované vepřové maso. Jestliže se rozhodnete maso podle následujícího receptu připravit, volte raději světlou nebo méně tmavou sojovou omáčku. Moje omáčka, ač chuťově výborná, dodala masu nehezkou a příliš tmavou barvu. Pokrm je jednoduchý a takto naložené maso se hodí i na grilování.

Co je potřeba

  • 4–5 plátků z vepřové pečeně
  • šťáva z 1 citronu
  • 6 lžic sojové omáčky
  • 4 stroužky česneku
  • 2 středně velké cibule
  • olej
  • mletý pepř

Krok 1

Citronovou šťávu, sojovou omáčku a prolisovaný česnek promíchejte. Maso na okrajích nařízněte, aby se později při smažení nekroutilo.

Krok 2

Plátky masa obalíme v marinádě a necháme odležet. Maso může být naložené v chladničce i přes noc, pokud spěcháme, dobu marinování zkrátíme podle potřeby.

Krok 3

Zatímco maso odpočívá, připravte si cibuli. Cibuli nakrájejte na proužky a dozlatova  osmažte na oleji. Smažte při mírné teplotě a občas promíchejte, aby změkla a ze všech stran zezlátla. Hotovou cibulku nechte okapat na papírovém ubrousku, aby se zbavila přebytečného oleje.

Krok 4

Maso opepřete a opečte zprudka na oleji, podlijte lžící vody a duste doměkka. Vody přilejte jen tolik, aby bylo možné polít maso na talíři šťávou. Během přípravy maso jednou otočte. Podávejte s dušenou rýží a opečenou cibulkou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-minutku-z-veproveho-masa.html