jaktak.cz

Jak připravit čokoládový likér z pudinku

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak připravit čokoládový likér z pudinku | recept na domácí čokoládový likér. Likéry čokoládové, kokosové, karamelové ba samotný vaječný likér, jsou doménou převážně období Vánoc. Proč si ale dobrý likér, například tento čokoládový s pudinkovým základem, nedopřát i v průběhu roku? Možná právě v těchto chvílích více oceníte sladké pokušení vyladěné kapkou alkoholu, než právě v období Vánoc, kdy je těchto věcí všude kolem vás až nad hlavu.

Co je potřeba

  • 1 l mléka
  • 1 plechovka slazeného zahuštěného kondenzovaného mléka (Salko)
  • 0,5 l rumu
  • 1 balíček čokoládového pudinku
  • 100 g tmavého kakaa
  • 1 vanilkový cukr

Krok 1

Čokoládový puding a kakaový prášek rozmíchejte dohladka metličkou ve 300 ml mléka.

Krok 2

Zbývající mléko s vanilkovým cukrem na mírném plameni ohřejte, cukr nechejte rozpustit.

Krok 3

Poté přidejte mléko s rozmíchaným pudinkovým práškem a kakaem.

Krok 4

Vařte na mírném plameni za stálého míchání do jemného zhoustnutí. Konzistence by měla odpovídat řidšímu pudinku. Pak přimíchejte Salko a pár minut ohřívejte.

Krok 5

Na závěr přilijte rum.

Krok 6

Vychladlý likér nalijte do lahví a skladujte na chladném místě. Podávejte buď jen tak hezky vychlazený nebo doplněný ledem.

Pokud chcete likér opravdu vyšperkovat a povýšit, přidejte do něj bílý rum.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-cokoladovy-liker-z-pudinku.html