Jak připravit čokoládový likér z pudinku
Jak připravit čokoládový likér z pudinku | recept na domácí čokoládový likér. Likéry čokoládové, kokosové, karamelové ba samotný vaječný likér, jsou doménou převážně období Vánoc. Proč si ale dobrý likér, například tento čokoládový s pudinkovým základem, nedopřát i v průběhu roku? Možná právě v těchto chvílích více oceníte sladké pokušení vyladěné kapkou alkoholu, než právě v období Vánoc, kdy je těchto věcí všude kolem vás až nad hlavu.
Co je potřeba
- 1 l mléka
- 1 plechovka slazeného zahuštěného kondenzovaného mléka (Salko)
- 0,5 l rumu
- 1 balíček čokoládového pudinku
- 100 g tmavého kakaa
- 1 vanilkový cukr
Krok 1
Čokoládový puding a kakaový prášek rozmíchejte dohladka metličkou ve 300 ml mléka.
Krok 2
Zbývající mléko s vanilkovým cukrem na mírném plameni ohřejte, cukr nechejte rozpustit.
Krok 3
Poté přidejte mléko s rozmíchaným pudinkovým práškem a kakaem.
Krok 4
Vařte na mírném plameni za stálého míchání do jemného zhoustnutí. Konzistence by měla odpovídat řidšímu pudinku. Pak přimíchejte Salko a pár minut ohřívejte.
Krok 5
Na závěr přilijte rum.
Krok 6
Vychladlý likér nalijte do lahví a skladujte na chladném místě. Podávejte buď jen tak hezky vychlazený nebo doplněný ledem.
Pokud chcete likér opravdu vyšperkovat a povýšit, přidejte do něj bílý rum.