Jak připravit pečenou medovou petržel s hořčicovým dipem | recept
Jak připravit pečenou medovou petržel s hořčicovým dipem | recept. Kořenová petržel do polévky? Ano. Pod masovou pečeni? Ano. Jako hlavní zelenina podávaná k dipu a ještě k tomu medová a pečená? Netradiční, ale hodně lákavé. Představte si nasládlou chuť petržele, podpořenou medem v kombinaci s řízným hořčicovým dipem. Neváhejte a vyzkoušejte, má to styl a nápad.
Co je potřeba
- 0,5 kg kořenové petržele
- 40 g másla
- 90 g medu
Dip:
- ½ hrnku bílého jogurtu
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce medu
Krok 1
Petržel očistěte a nakrájejte na hranolky.
Krok 2
V rendlíku na mírném plameni rozpusťte máslo a med. Vznikne tak medové máslo.
Krok 3
Na plech vyložený pečicím papírem vsypte nakrájenou petržel a polijte ji medovým máslem. Dobře promíchejte, aby všechny petrželové hranolky byly obalené.
Krok 4
Pečte v předem vyhřáté troubě při 200 °C doměkka, přibližně 40 minut. Jakmile začnou slabší konce petržele černat, plech vyndejte. Nelekejte se, pečicí papír zčerná a tam, kde je medového másla více, se papír připeče.
Krok 5
V průběhu pečení v misce smíchejte jogurt, med a hořčici a připravte si tak dip k podávání.
Krok 6
Po upečení medovou petržel servírujte spolu s dipem připraveným k namáčení.
Doporučuji v půlce pečení směs promíchat, aby byla petržel opečená ze všech stran.