Jak upéct plněné šišky z mletého masa
Jak upéct plněné šišky z mletého masa | recept z mletého masa. Šišky z mletého masa si můžete připravit dvojím postupem a to podle toho, kolik máte zrovna času. První varianta vyžaduje delší čas na přípravu, je nutné umlít maso a zpracovat špenát. Druhou máte hotovou během chvilky, stačí koupit mleté maso a ochucený mražený špenát v obchodě. Zvažte, co vám nejlépe vyhovuje a dále postupujte podle následujících kroků.
Co je potřeba
- 500 g mletého masa (nejlépe směs hovězího a vepřové)
- 1 celé vejce
- 1 středně velká cibule
- strouhanku (2 cm pod okraj hrnku 0,25 l)
- mléko na zvlhčení
- sůl
- mletý černý pepř
- trochu oleje nebo sádla
- ochucený porcovaný zmrazený špenát
- sušený česnek podle chuti
Krok 1
Na malém množství sádla nebo oleje dorůžova osmahněte drobně pokrájenou cibulku. Sceďte přebytečný tuk a cibulku nechte vychladnout. Strouhanku zalijte trochou mléka a nechte asi 10 minut nabobtnat. Mléka přidejte jen tolik, aby vznikla hustá kaše.
Krok 2
Mleté maso rozdrobte do mísy, osolte, opepřete, přidejce vejce, osmahnutou studenou cibulku a namočenou strouhanku. Vše dohromady spojte.
Krok 3
Mražený špenát posypte sušeným česnekovým práškem a nepatrně solí. Záleží na značce špenátu, některé obsahují úhledné kousky, jiné směs větších a malých. Větší kusy rozbijte pomocí nože, ale opatrně ať se nepořežete.
Krok 4
Navlhčenýma rukama odebírejte kousky masové směsi a zabalte do nich špenát. Rukama vytvarujte šišku nebo bochníček a zprudka opečte na pánvi potřené tukem ze všech stran.
Potom šišky přendejte na plech s papírem na pečení a dopečte v troubě při 200 °C. Tento způsob mně byl doporučen v diskusi pod jedním článkem a je bezvadný. Tímto bych chtěla autorům nápadu poděkovat. Prý se takto připravují i řízky.
Jako přílohu k tomuto pokrmu zvolte vařené brambory nebo bramborovou kaši.