Jak připravit cibulové čatní na černém pivu | recept
Jak připravit cibulové čatní na černém pivu | recept na domácí cibulovou omáčku k masu a pokrmům. Červená cibule, černé pivo a ještě doplním poslední šperk do trojice, a to slaninu a myslím, že máte jasno o další pochoutce, která bude skvělým doplňkem k vašim pokrmům. Jednoduše a během chvilky připravíte dokonalost jak k pečínce či párečkům, tak do hamburgerů či na topinku. Pojďme si dnes připravit cibulové čatní na černém pivu, které využijete v kuchyni snad ke všemu.
Co je potřeba
- 50 g slaniny
- ½ kg červené cibule
- 4 stroužky česneku
- 0,5 l černého piva
- 1 lžička rozmarýnu
- 1 lžička tymiánu
- 2 – 3 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce červeného vinného octa
Krok 1
Červenou cibuli očistěte a nakrájejte na půlkolečka. Stroužky česneku nadrobno nasekejte.
Krok 2
Slaninu nakrájejte na kostičky a v hrnci orestujte.
Krok 3
Do vypečené slaniny pak přidejte nakrájenou cibuli s česnekem, tymián a rozmarýn. Pokud máte bylinky čerstvé, neváhejte a použijte je místo sušených.
Krok 4
Směs za občasného míchání restujte. Jakmile cibule zavadne, přidejte cukr a vinný ocet, nechte odpařit a lehce zkaramelizovat.
Krok 5
Pak vše podlijte černým pivem a duste doměkka, téměř do marmeládové konzistence. V případě potřeby podlijte ještě vodou či černým pivem.
Krok 6
Připravené čatní podávejte buď jako doplněk například k pečenému masu, nebo jako základ na opečené pečivo, topinku.
Čatní můžete také vložit do sterilizovaných sklenic a uskladnit v lednici, kde vydrží až dva týdny.