Jak upéct krémovo-čokoládový koláč ze tří ingrediencí
Jak upéct krémovo-čokoládový koláč ze tří ingrediencí | ultrarychlý recept na snadný koláč upečený ze 3 ingrediencí. Tento recept se nese ve znamení čísla tři. Proč?
3 pozitiva receptu = žádná mouka, žádná přeslazená bomba, žádná tuková nálož. A navíc: 3 další pozitiva receptu = žádné dlouhé hodiny strávené v kuchyni, žádná složitost, žádná skrytá cukrářská záludnost. A na závěr snad jen: stačí pouze 3 ingeridence = smetanový sýr, hořká čokoláda a vajíčka.
Co je potřeba
- 3 vajíčka
- 130 g smetanového sýru (žervé, lučina, pomazánkové máslo apod.)
- 150 g hořké čokolády
Krok 1
Nejdříve hořkou čokoládu rozlámejte na menší kousky a rozpusťte ve vodní lázni.
Krok 2
U vajíček oddělte bílky od žloutků. Z bílku vyšlehejte tuhý sníh.
Krok 3
Smetanový sýr vařečkou vymíchejte dohladka, přidejte rozpuštěnou čokoládu a znovu vymíchejte.
Krok 4
Pak přidejte žloutky a zapracujte je do čokoládového krému.
Krok 5
Na závěr jemně vmíchejte sníh z bílků.
Krok 6
Nadýchaný čokoládový krém nalijte do formy vyložené pečícím papírem.
Krok 7
Pečte v předem vyhřáté troubě na 170 ˚C 15 minut, pak teplotu snižte na 160 ˚C a pečte dalších 15 minut. Poté troubu vypněte a koláč tam ještě nechejte přibližně 10 minut dojít. Dodržet uvedený postup pečení je důležité pro výslednou nadýchanost koláče.
Krok 8
Po vychladnutí servírujte k čaji či kávě nejlépe ozdobené čokoládovým topingem a kopečkem šlehačky.
Bílou a sladší verzi získáte, když místo hořké čokolády přidáte čokoládu bílou. Další variantou může být přidaný kokos, oříšky či skořice. Fantazii se meze nekladou.