Jak připravit slaninové ruličky s kuřecím masem a nivovou omáčkou
Jak připravit slaninové ruličky s kuřecím masem a nivovou omáčkou | recept z kuřecího masa. Jemné kuřecí maso doplněné slaninou, k tomu jemná smetana doplněná výraznou nivou a česnekem, to vše podávané dohromady na jednom talíři v podobě marinovaných kuřecích kousků pečených ve slaninovém kabátku, přelité smetanovou omáčkou z nivy a česneku. No, nehovoří to samo o sobě a zaručené dokonalosti?
Co je potřeba
- 0,5 kg kuřecích prsíček
- 250–300 g slaniny (plátky)
Na marinádu:
- 100 ml bílého jogurtu
- 2 lžíce pikantní hořčice
- 2–3 stroužky česneku
Na omáčku:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 100 ml mléka
- 110 g nivy
- 2–3 stroužky česneku
+ brambory k podávání
Krok 1
Kuřecí prsíčka nakrájejte na nudličky a v misce je smíchejte s marinádou z bílého jogurtu, pikantní hořčice a prolisovaného česneku. Takto nechejte pár hodin odležet. Ideálně přes noc.
Krok 2
Nyní rozložte plátky slaniny a na každý položte 2–3 nudličky kuřecího masa, marinádu neotírejte.
Krok 3
Smotejte do ruličky.
Krok 4
Takto připravené ruličky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Ruličky dávejte na plech skladem slaniny dolu, aby během pečení držela.
Krok 5
Pečte v předem vyhřáté troubě na 190 ˚C, 30–40 minut. Slanina by se měla být hezky opečená.
Krok 6
Zatímco se masové ruličky pečou, připravte si omáčku. V hrnci zahřejte smetanu s mlékem, přidejte nastrouhanou nivu spolu s prolisovanými stroužky česneku a na mírném ohni, za občasného míchání zahřívejte, dokud se niva nerozpustí.
Krok 7
Nyní už stačí jen připravit přílohu. Předvařené brambory osmahněte na pánvi ze všech stran a máte hotovo.
Krok 8
Jen naservírovat a ochutnat uvařenou dobrotu. Zda nivovou omáčkou přelijete opečené brambory či slaninové ruličky záleží pouze na Vaší chuti.
Marinádu na kuřecí maso můžete použít jakoukoliv jinou, Vámi oblíbenou. Mně se tato jogurtová osvědčila, kuřecí maso není po upečení vysušené, ale zůstane krásně šťavnaté.