Jak upéct citronové pusinky s kukuřičnou moukou | recept na vánoční cukroví
Jak upéct citronové pusinky s kukuřičnou moukou | recept na vánoční cukroví. Cukroví, které raději pečte rovnou z dvojité dávky. Má jemnou citronovou chuť s nádechem vanilky a chutná opravdu famózně.
Sušenky svou chutí připomínají italské cukrářské piškoty. Kurkuma jim propůjčí nádhernou žlutou barvu. Jsou vynikající k hrnku čaje a vlastně jsem na nich nenašla žádné minus. Pokud se budete přesně řídit receptem, nemůžete je pokazit. Doprovodné fotografie jsou z prvního pečení, je to opravdu snadné.
Co je potřeba
- 2 vejce
- 5 lžic slunečnicového (řepkového) oleje
- 180 g moučkového cukru
- lžička vanilkového extraktu
- kůra z 1 většího (chemicky neošetřeného) citronu
- 150 g hladké mouky
- 100 g kukuřičné mouky
- špetka soli
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 1 lžička kypřicího prášku na pečení
- moučkový cukr na obalování
Krok 1
V misce důkladně promíchejte obě mouky s kurkumou, solí a pečivovým práškem.
Krok 2
Celá vejce šlehejte 1 minutu elektrickým šlehačem. Pak teprve přidejte cukr, jemně strouhanou kůru z citronu a vanilkový extrakt. Znovu krátce prošlehejte.
Krok 3
V suché směsi utvořte důlek a vlijte do něj vyšlehanou hustou, ale stále tekutou, hmotu. Nejprve vařečkou a ke konci rukou vypracujte těsto. Zabalte ho do nepřilnavé folie a nechte 2 hodiny v chladničce odpočinout.
Krok 4
Z odleželého těsta utvořte navlhčenýma rukama kuličky velké jako zralá třešeň. Obalte je v moučkovém cukru (přitlačte) a poskládejte na plech s papírem na pečení.
Krok 5
Plechy vkládejte do předehřáté trouby a upečte při 170 °C. Za 13 minut budou sušenky upečené. Na povrchu budou rozpraskané a křehké.
Sušenky jsou tvrdé jako cukrářské piškoty, pokud máte raději měkké, nechte je několik dní v uzavřené nádobě s rozkrojeným jablkem. Jablko kontrolujte a podle potřeby vyměňte.
Citronová kůra nesmí být chemicky ošetřená.