jaktak.cz

Jak připravit arašídovo-datlové brownies | recept chutná jako bonbony Tatiana

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak připravit arašídovo-datlové brownies | recept na vánoční cukroví, které chutná jako bonbony z bonboniéry Tatiana. Klasické, extra tmavé brownies, tolik oblíbené u mnoha z nás, nemá s Vánocemi a cukrovím nic společného. Což je ale veliká škoda, že? Tak, co si připravit stejně extra tmavé brownies, aneb minibrownies, která s Vánocemi a cukrovím má společného více než dost. Je přeci pravdou, že arašídy, datle, kakao a čokoláda, jsou v rámci vánočního mlsání účastny v hojné míře.

Co je potřeba

Uvedené množství je cca na 30 minibrownies.

Těsto (hmota):

  • 200 g nesolených arašídů
  • 30 g tmavého kakaa (Holandského)
  • 100 g vypeckovaných sušených datlí
  • 1 lžička vanilkového aroma
  • 3 lžíce rumu

Poleva:

  • 150 g čokolády na vaření
  • 50 ml mléka

Krok 1

Nesolené arašídy za občasného promíchávání zahřejte na suché pánvi. Můžete je i jemně opražit, získají tak o něco výraznější chuť.

Krok 2

Sušené datle nakrájejte na kousky.

Krok 3

Horké arašídy rozmixujte na co nejjemnější drť.

Krok 4

Přidejte k nim připravené datle a společně rozmixujte.

Krok 5

Jako poslední přidejte tmavé kakao, vanilkové aroma, rum, a opět rozmixujte.

Krok 6

Vznikne Vám poměrně lepivá hmota.

Krok 7

Menší pekáček či srnčí hřbet vyložte potravinovou folií a hmotu do něj rukou natlačte. Takto připravené nechte v chladu chvilku zatuhnout.

Krok 8

Mezitím si připravte polevu. Do rendlíku nalamte čokoládu na vaření, přidejte mléko a za stálého míchaní, na mírném plameni, rozpouštějte.

Krok 9

Vznikne Vám lesklá poleva, kterou nalijte na vychlazenou arašídovo-datlovou hmotu a nechejte zatuhnout nejlépe do druhého dne. Poleva tuhne poměrně dlouho.

Krok 10

Nyní jen stačí ostrým, raději mokrým, nožem nakrájet na obdélníčky a minibrownies ochutnat.

  • Pokud jste zastánci, řekla bych takové poctivé, vyšší vrstvy čokolády, polevu udělejte z větší dávky (200 g čokolády na vaření a 100 ml mléka).
  • Arašídy se zahřívají, jelikož se tak lépe rozmixují, mají jemnější konzistenci. Tento krok můžete vynechat. Počítejte pak ale s hrubším rozemletím a tím i hrubší výslednou hmotou.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-arasidovo-datlove-brownies-recept-chutna-jako-bonbony-tatiana.html