Jak připravit vepřové kostky na zázvoru
Jak připravit vepřové kostky na zázvoru | recept z vepřového masa. Vepřové kostky na zázvoru je jídlo s malým množstvím šťávy, výrazně kořeněné a lehce pálivé chuti. K přípravě budete potřebovat čerstvý zázvorový oddenek a ten způsobuje štiplavou chuť. Pálivost ještě umocňuje chilli koření, proto zvažte, zda-li ho do jídla přidáte. Pokrm není vhodný pro malé děti a osoby s nemocným zažíváním. Všichni ostatní si na něm pochutnají.
Co je potřeba
- 1000 g vepřové kýty
- 1 středně silný pórek
- 1 cibule
- 60 g čerstvého zázvoru
- 1 lžička sušeného česneku (4 stroužky čerstvého)
- sůl
- lžička kurkumy
- špetka chilli koření
- 60 g sádla
- vývar z masa
Krok 1
Vepřové maso nakrájejte na větší kousky. Pór, cibuli, česnek a zázvor rozmixujte a smíchejte s kořením. Nenahrazujte čerstvý zázvor sušeným, projeví se to na chuti a nebude to ono. Záměna česneku možná je, dávám přednost sušenému, ale původní receptura doporučuje čerstvý.
Krok 2
V hrnci na sádle zlehka opečte maso a přidejte k němu mix zeleniny. Vše dohromady opékejte několik minut. Jakmile maso zbělá, zalijte vývarem a nechte bez pokličky vařit. Vývaru nesmíte přidávat mnoho, jen tolik, aby se maso uvařilo a směs se nepřipalovala. Občas promíchejte.
Krok 3
Když se téměř všechna tekutina odpaří, směs podle chuti dosolte a případně zakápněte šťávou z citronu (já to nedělám). Podávejte s dušenou rýží. (Maso druhý den chutná ještě lépe.)