Jak upéct tvarohovo-jablečné řezy
Jak upéct tvarohovo-jablečné řezy | recept jak využít jablka. Vrcholí sklizeň jablek a tak se častěji než jindy v kuchyni zpracovávají plody, které nejsou vhodné ke skladování. Určitě se vám proto bude hodit recept na rychlý a jednoduchý moučník. Řezy jsou hodně tvarohové a šťavnaté, vydržely by dlouho vláčné. Ale většinou zmizí ten samý den, co se pekly. Zkuste je.
Co je potřeba
- 200 ml kefíru (acidofilní mléko, podmáslí, kyška)
- 150 g polohrubé mouky
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 vejce
- 50 g másla
- 180 g strouhaných jablek
- 3 lžíce medu (javorového sirupu)
- 0,5 sáčku kypřicího prášku na pečení
- 3-4 jablka
- tuk na potření formy
- strouhaný kokos na vysypání formy
- rozinky (volitelně)
Krok 1
V misce vyšlehejte společně měkký tvaroh, med, kefír, celá vejce a rozpuštěný vlahý tuk. Vzniklá hmota musí být hladká, bez tvarohových hrudek.
Krok 2
Do ušlehané směsi přidejte strouhaná oloupaná jablka. Je na vašem rozhodnutí, zda-li přidáte rozinky. Moučník je málo sladký a hrst rozinek jej osladí. Rozinky nemusejí být namočené předem.
Krok 3
Nakonec do těsta zapracujte mouku promíchanou s práškem na pečení. Těsto nalijte na plech potřený tukem, vysypaný strouhaným kokosem a srovnejte stěrkou. Na plechu běžné velikosti je moučník nízký, chcete-li vyšší, volte menší formu.
Krok 4
Po celém povrchu rozložte jablka krájená na malé kousky. Upečte v troubě při 180 °C dozlatova. Krájejte po vychladnutí.