Jak uvařit pohanku s houbami a kyselým zelím
Jak uvařit pohanku s houbami a kyselým zelím | recept. Při čtení některých receptů mě napadá, kdo první přišel na kombinaci užitých ingrediencí. Jeden takový příklad je následující pokrm z dnešního článku. A protože se mi líbí rychlé snadné a levné vaření z dostupných surovin, vyzkoušela jsem to. Byla jsem příjemně překvapena, vůbec to není špatné. Navíc je to zdravé a dietní, rozhodně jsem pohanku tímto způsobem nevařila naposledy. Vyzkoušíte to také?
Co je potřeba
- 120 g suché loupané pohanky
- 250 g kysaného zelí
- 400 g syrových hub
- 1 střední cibule
- 1/2 lžičky mletého bobkového listu
- 4 kuličky nového koření
- 1/4 lžičky mletého koriandru
- sůl podle chuti
- trochu oleje
Krok 1
Pohanku opláchněte a zalijte trojnásobným množstvím vody (1 díl pohanky, 3 díly vody). Uvařte ji doměkka a sceďte. Připravte si houby. Houby jsou důležitou chuťovou složkou. Volte proto houbovou směs, aby jídlo nebylo mdlé.
Krok 2
Cibuli pokrájejte na drobné kostičky a na malém množstvím oleje ji orestujte dožluta. Přidejte kousky očištěných hub, zakryjte poklicí a zahřejte. Po uvolnění vody z hub odstraňte poklici a tekutinu musíte nechat odpařit.
Krok 3
Z kysaného zelí vymačkejte šťávu, kterou můžete vypít, je vynikajícím přírodním prostředkem na úpravu trávení. Je-li třeba, překrájejte zelí na menší kousky.
Krok 4
V momentě, kdy v nádobě zůstanou jen houby a cibulka, přidejte zelí a uvařenou pohanku. Osolte podle chuti, prohřejte a ihned podávejte. Recept jsem někde opsala, bohužel bez doporučení k čemu podávat. Chutnalo mi to jen tak samotné jako varianta houbového vánočního kuby.