jaktak.cz

Jak upéct bublaninu s jablky a vlašskými ořechy

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak upéct bublaninu s jablky a vlašskými ořechy | recept na jablečnou bublaninu. Upečte si podzimní bublaninu s jablky a vlašskými ořechy. Až ji ochutnáte, sami se přesvědčíte, že bublanina nemusí být jen z tradičního ovoce jako jsou třešně, rybíz a jiné obvyklé druhy. Jablka se s vlašskými ořechy skvěle doplňují a neklesnou do těsta, zůstanou na povrchu moučníku. Upečený moučník nemusíte ani cukrovat, jablka i těsto jsou dostatečně sladké. Vlašské ořechy mívají nahořklou slupku, pokud vám to vadí, zaměňte je za pekanové ořechy. Chutnají stejně, ale jejich slupka neobsahuje hořčiny.

Co je potřeba

  • 4 vejce
  • 180 g krupicového cukru
  • 150 g másla nebo Hery
  • 400 g polohrubé mouky
  • 200 ml vlažného mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 4–5 jablek
  • vlašské ořechy dle uvážení

Krok 1

V misce ušlehejte celá vejce s krupicovým cukrem do pěny. Přidejte vlahý rozpuštěný tuk a promíchejte.

Krok 2

Mouku promíchejte s kypřícím práškem na pečení a vmíchejte ji ke směsi v míse. Nakonec zlehka zapracujte vlažné mléko a dobře promíchejte vše dohromady. Vznikne mírně tekuté těsto.

Krok 3

Plech s vyšším okrajem potřete tuhým tukem a vysypte moukou. Chcete-li mít bublaninu ještě chutnější, místo mouky použijte kokosovou moučku. Těsto nalijte na plech a trochu uhlaďte stěrkou.

Krok 4

Povrch poklaďte tenkými neoloupanými plátky jablek a nakonec posypte jádry vlašských ořechů. Množství jablek i ořechů záleží jen na vašem rozhodnutí. Upečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova. Bude to trvat přibližně 40 minut.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upect-bublaninu-s-jablky-vlasskymi-orechy.html