Jak upéct bublaninu s jablky a vlašskými ořechy
Jak upéct bublaninu s jablky a vlašskými ořechy | recept na jablečnou bublaninu. Upečte si podzimní bublaninu s jablky a vlašskými ořechy. Až ji ochutnáte, sami se přesvědčíte, že bublanina nemusí být jen z tradičního ovoce jako jsou třešně, rybíz a jiné obvyklé druhy. Jablka se s vlašskými ořechy skvěle doplňují a neklesnou do těsta, zůstanou na povrchu moučníku. Upečený moučník nemusíte ani cukrovat, jablka i těsto jsou dostatečně sladké. Vlašské ořechy mívají nahořklou slupku, pokud vám to vadí, zaměňte je za pekanové ořechy. Chutnají stejně, ale jejich slupka neobsahuje hořčiny.
Co je potřeba
- 4 vejce
- 180 g krupicového cukru
- 150 g másla nebo Hery
- 400 g polohrubé mouky
- 200 ml vlažného mléka
- 1 prášek do pečiva
- 4–5 jablek
- vlašské ořechy dle uvážení
Krok 1
V misce ušlehejte celá vejce s krupicovým cukrem do pěny. Přidejte vlahý rozpuštěný tuk a promíchejte.
Krok 2
Mouku promíchejte s kypřícím práškem na pečení a vmíchejte ji ke směsi v míse. Nakonec zlehka zapracujte vlažné mléko a dobře promíchejte vše dohromady. Vznikne mírně tekuté těsto.
Krok 3
Plech s vyšším okrajem potřete tuhým tukem a vysypte moukou. Chcete-li mít bublaninu ještě chutnější, místo mouky použijte kokosovou moučku. Těsto nalijte na plech a trochu uhlaďte stěrkou.
Krok 4
Povrch poklaďte tenkými neoloupanými plátky jablek a nakonec posypte jádry vlašských ořechů. Množství jablek i ořechů záleží jen na vašem rozhodnutí. Upečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova. Bude to trvat přibližně 40 minut.