Jak upéct šťavnatá krůtí prsa s bylinkami
Jak upéct šťavnatá krůtí prsa s bylinkami | recept. Krůtí maso je snadno stravitelné a má ze všech druhů mas nejnižší podíl tuku. Proto se doporučuje a je vhodné i při velmi přísných dietách (samozřejmě záleží na úpravě). Recept, který můžete vyzkoušet, patří mezi lehká jídla. Pro strávníka na dietě nahraďte česnek pažitkou a uberte z celkového množství tuku. Místo tatarské omáčky podávejte s tvarohovo bylinkovým dipem.
Co je potřeba
- krůtí prsa
- 1 kg brambor
- 3 velké mrkve
- 2 velké cibule
- 5 stroužků česneku
- 100 g másla
- snítka petržele, tymiánu a rozmarýnu
- sůl
- mletý pepř
- několik lžic oleje
- 4 jablka
Krok 1
Syrové brambory nakrájejte na plátky, mrkev a cibuli na kousky. Zeleninu zalijte trochou oleje, osolte a okořeňte mletým pepřem. Promíchejte a rozložte do pekáčku.
Krok 2
Bylinky omyjte, osušte a drobně nasekejte. Změklé máslo utřete se solí, prolisovaným česnekem a nasekanými bylinkami. Tuto směs vetřete do krůtího masa. Maso položte na zeleninu v pekáčku. Můžete pod něj přidat kytičku z bylinek. Podlijte trochou vody, nádobu zakryjte poklicí a pečte při 190 °C.
Krok 3
Po 40 minutách vložte do pekáčku očištěné vykrájené kousky jablek. Podle potřeby podlijte vodou a bez pokličky dopečte.
Krok 4
Po upečení maso nakrájejte na plátky, přidejte zeleninu a kdo má rád, může pokrm doplnit tatarskou omáčkou.