Jak ugrilovat kotlety v medové marinádě
Jak ugrilovat kotlety v medové marinádě | recept na grilované vepřové maso a medovou marinádu. Doporučuji vyzkoušet následující marinádu na maso. Je extrémně jednoduchá a výsledek vás rozhodně překvapí. Jen prosím nezaměňujte čerstvé bylinky za sušené, chuť je pak úplně jiná. Sušená bazalka chutná spíše jako máta, čerstvou bazalku podle mého názoru plnohodnotně nenahradíte. I bazalka koupená v supermarketu udělá v tomto případě lepší službu než sušená.
Co je potřeba
- vepřové kotlety
- 50 ml citronové šťávy
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce medu
- mletý pepř
- nať tymiánu
- bazalka
Krok 1
Vepřové kotlety (krkovici) nakrájejte na plátky. Okraje nařízněte, aby se při tepelné úpravě nekroutily. Je na vás, zda dáte přednost masu bez kosti či s kostí. Ve druhém případě musíte dbát zvýšené opatrnosti a maso s kostí dobře propéct.
Krok 2
Marinádu připravíte prošleháním citronové šťávy, oleje a tekutého medu. Vznikne emulze, do které přidáte pepř a drobně nasekané zelené bylinky. Množství záměrně neuvádím, čím více, tím lépe. Sůl do marinády nepřidáváme, solíme až před grilováním.
Krok 3
Plátky masa obalte marinádou a nechte v chladničce alespoň jeden nebo dva dny před přípravou odležet. Těsně před vložením na gril kotlety osolte. Maso během grilování otáčejte, med rychle karamelizuje a pálí se. Pokud se vám povede maso nepřipálit, odměnou bude křehoučký kořeněný plátek.
Krok 4
Grilované maso podávejte s čerstvou zeleninou a chlebem. Bylinky jsou výrazné a tak není potřeba žádný dresing.