Jak připravit kakaovo-ořechový moučník s Čoko Pims
Kdo by neznal Čoko Pims. Piškoty s marmeládou zalité čokoládou, tolik oblíbené u dětí, ale výborné i jako „odměna“ ke kávě. Díky tomuto receptu vyzkoušíte jejich využití i při pečení, a to jako přísadu, která oživí a mnohé příjemně překvapí. A najednou zjistíte, kolik oblíbenců těchto Čoko piškotů mezi námi je.
Co je potřeba
Uvedené množství surovin je určeno pro dortovou formu:
- 65 g másla
- 100 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 125 g polohrubé mouky
- 3 vajíčka
- 3 vrchovaté polévkové lžíce tmavého kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 100 g mletých lískových ořechů
- 100 ml mléka
- 1 balení Čoko Pims (jakákoliv příchuť)
Krok 1
V míse utřete máslo s krupicovým a vanilkovým cukrem.
Krok 2
Přidejte žloutky a opět třete.
Krok 3
Do máslové směsi přidejte polohrubou mouku, prášek do pečiva, tmavé kakao (doporučuji extra tmavé kakao), oříšky a vytvořte kompaktní hmotu.
Krok 4
Do vzniklé hmoty přilijte mléko a zapracujte.
Krok 5
Na závěr přidejte tuhý sníh vyšlehaný z bílků a jemně promíchejte.
Krok 6
Zhruba polovinu těsta dejte do dortové formy vyložené pečícím papírem. Na těsto v dortové formě rozmístěte Čoko Pims nakrájené na kousky.
Krok 7
Na rozmístěné Čoko Pims piškoty vylijte zbytek těsta. Piškoty tím zakryjete.
Krok 8
Moučník pečte ve předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45–50 minut.
Krok 9
Hotový dezert můžete podávat ozdobený sezónním ovocem, šlehačkou nebo jen tak samotný. Chutná báječně. Přeji dobrou chuť.