Jak upéct rychlé jahodové řezy
Jahodová hitparáda pokračuje a nabízím další recept. Na své si přijdou všichni ti, co neradi tráví čas v kuchyni. Řezy s jahodovým krémem jsou hotové za chvilku bez nějaké velké námahy. Vyzkoušejte je a věřím, že vám budou chutnat. Povedou se určitě.
Co je potřeba
Těsto:
- 4 vejce
- 100 g krupicového cukru
- 100 ml vody
- 50 ml oleje
- 200 g polohrubé mouky
- 1 lžička kypřicího prášku na pečení
Krém:
- 500 g jahod
- 1,5 bal. vanilkového pudinku nebo Zlatého klasu
- 150 g krupicového cukru
- 100 ml vody
- 125 g másla
- čokoláda na polevu
Krok 1
Celá vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Přilijte vodu, olej a promíchejte. Nakonec přidejte mouku promísenou s kypřicím práškem, vše důkladně spojte do hustější tekuté hmoty.
Krok 2
Menší pekáček pomažte tukem a vysypte moukou. Vlijte těsto, stěrkou ho uhlaďte a upečte v troubě při 180 °C. Upečeno bude přibližně za 15 minut. Čas je orientační a může se lišit v závislosti na druhu spotřebiče. Upečený korpus nechte vychladnout.
Krok 3
Jahody omyjte a zbavte kališních lístků. Rozmixujte je ponorným mixerem. V předepsaném množství vody rozmíchejte pudinkový prášek a spolu s cukrem ho přidejte k rozmixovanému ovoci. Směs uvařte stejně jako by to byl klasický pudink – do zhoustnutí. V horké směsi rozpusťte máslo a dobře ho zapracujte. Krém nechte vychladnout ve vodní lázni, občas ho zamíchejte.
Krok 4
Mírně vlažný krém rozetřete na upečený korpus a uhlaďte. Dejte moučník ztuhnout na chladné místo a studený polijte rozpuštěnou čokoládou. Zdobit můžete podle vlastní fantazie.