Jak upéct kakaovou bublaninu s ovocem
Jak upéct kakaovou bublaninu s ovocem | recept. Recept na bublaninu se hodí vždy, nejen v sezoně čerstvého ovoce. Můžete ji totiž snadno připravit i z ovoce kompotovaného či mraženého. Od ostatních předpisů na tento druh moučníku se liší tím, že těsto je kakaové. Je to sice trochu nezvyk, ale kakao se skvěle s ovocem doplňuje. Vyzkoušejte a uvidíte.
Co je potřeba
- 180 g hladké mouky
- 1/2 balíčku kypřicího prášku na pečení
- 3 vejce
- 50 g másla
- 80 g krupicového cukru
- 100 g moučkového cukru
- 2 rovné lžíce kakaa
- ovoce podle vlastního uvážení
Krok 1
Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Bílky prozatím odložte stranou. Žloutky vložte do mísy, přidejte moučkový cukr, změklé máslo a vše dohromady utřete.
Krok 2
Odvažte krupicový cukr a vsypte ho do nádoby s bílkem. Ušlehejte pevný sníh, který následně zapracujte do utřené hmoty v misce.
Krok 3
Promíchejte hladkou mouku s kakaem a kypřicím práškem. Směs vmíchejte do misky k utřené hmotě.
Krok 4
Malý pekáček vymažte tukem a vysypte ho polohrubou moukou, strouhankou, kokosem nebo oříšky. Rozetřete na něj pomocí stěrky těsto. Na vrch těsta položte čerstvé, kompotované nebo mražené ovoce. Upečte při 180 °C dozlatova. Bublanina se v předem vyhřáté troubě peče asi 40 minut. Po upečení nechte vychladnout a pak krájejte na řezy. Jednotlivé kousky pocukrujte, přizdobte šlehačkou, nebo servírujte jen tak bez zdobení.
Pro dospělé můžete po upečení ovoce na bublanině zakápnout rumem.